Akcijom MUP-a 450 migranata vraćeno u kampove i prihvatne centre

Akcijom MUP-a 450 migranata vraćeno u kampove i prihvatne centre

28/11/2020 Off By BERB

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin poručio je da je jutrošnjim aktivnostima MUP-a na rešavanju problema sa ilegalnim migrantima na prostoru opština Vršac i Novi Kneževac, od Vatina do sela Majdan, prikupljeno oko 450 migranata.

Vulin je naveo da su svi oni bili van kampova, van naših prihvatnih centara i svi će biti premešteni u kampove i prihvatne centre

Ministar unutrašnjih poslova je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao policijske službenike koji su jutros sproveli akciju pronalaska ilegalnih migranata na teritoriji opštine Novi Kneževac.

Ovde je bilo male dece, žena, ovde je bilo svih onih koji ne smeju i ne treba da budu van naših kampova. Moramo da vodimo računa o njihovom zdravlju, kao što moramo da vodimo računa o zdravlju svih naših građana. U vreme kovida, u vreme ove epidemije nijedan migrant ne sme da bude van prihvatnih centara, gde im je obezbeđeno sve što im je potrebno, gde im je obezbeđena i medicinska zaštita, rekao je Vulin.

Ministar je istakao da pripadnici MUP-a vode računa o dostojanstvu svakog ljudskog bića koje se nađe u Srbiji, ali i da oni moraju voditi računa o zakonima i pravilima koje važe u Republici Srbiji, jer je zakon jednak za sve.

Smatramo da smo na ovaj način poboljšali bezbednost na ovom prostoru i naravno da će Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da se u Srbiji poštuje zakon i da naš svakodnevni način života ni na koji način ne bude poremećen, zaključio je Vulin.

Predsednik Opštine Novi Kneževac Radovan Uverić zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, direktoru policije Vladimiru Rebiću i svim policijskim službenicima koji su izveli jutrošnju akciju u opštini Novi Kneževac, u selima Majdan i Rabe.

Uverić je poručio da je ovakva akcija za ovu opštinu od velikog značaja kao i da očekuje sličnu saradnju, ukoliko se migranti budu okupili opet u većem broju.