Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u naselju „Belvil“

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u naselju „Belvil“

24/11/2020 Off By BERB

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin saopštio je da je sinoć uhapšena osoba za koju se osnovano sumnja da je neposredni izvršilac ubistva Bojana Mirkovića u beogradskom naselju Belvil.

Vulin je istakao da su pripadnici Uprave kriminalističke policije uspeli da u izuzetno kratkom vremenskom periodu rasvetle do kraja ovo brutalno mafijaško ubistvo.

Sinoć je uhapšen L. T., kojeg osnovano sumnjičimo da je neposredni izvršilac ubistva, ali i njegovi neposredni pomagači, koji su pokušavali da ga prebace na prostor Bosne i Hercegovine, naveo je ministar.

On je ukazao na to da je zločina bilo i biće ih, ali da pripadnici MUP-a neće dozvoliti da nijedan zločin bude nerasvetljen, već će požrtvovano voditi rat protiv kriminala.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević precizirao je da su, u cilju rasvetljavanja svih okolnosti događaja, pripadnici policije u toku noći lišili slobode L. T. (1998) iz Beograda, kao i D. K. iz Beograda i F. I., crnogorskog državljanina sa Cetinja, koji su pripremali bekstvo na teritoriju BiH.

Kovačević je ukazao na to da je L. T. direktni izvršilac navedenog krivičnog dela, dok je D. K. saizvršilac, a uloga crnogorskog državljanina biće naknadno utvrđena.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju odlučnu borbu protiv svih vidova organizovanog kriminala, poručio je načelnik UKP.

 

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova