Danas u Gornjem Milanovcu nastavak Karavana igre

Danas u Gornjem Milanovcu nastavak Karavana igre

23/11/2020 Off By BERB

Nakon zanimljivog filmskog programa, časova umetničke igre u osnovnim školama, izložbe fotografija, ali i nastupa Kompanije Silvije Gribaudi iz Venecije, Karavan igre se nastavlja u Gornjem Milanovcu.

Nastup prvaka i solista beogradskog Baleta, kao i učenika Baletske škole Nacionalne fondacije za igru, na programu je u izmenjenom terminu, danas, 23. novembra, sa početkom u 19h. Publika je ovih dana preuzimala besplatne ulaznice u Domu kulture u Gornjem Milanovcu, jer je interesovanje veliko, a sala se puni shodno epidemiološkom protokolu.

Na programu su varijacije iz baleta Labudovo jezero, Don Kihot, Krcko Oraščić, Uspavana lepotica… Takođe, publika će biti u prilici da pogleda i komad koji je Nacionalnoj fondaciji za igru poklonio čuveni izraelski koreograf Icik Galili. Pored Teodore Spasić, Tatjane Tatić, Jovana Veselinovića i Jovice Begojeva, u Gornjem Milanovcu će nastupiti mladi igrači, bivši i sadašnji učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za igru.

Ovaj koncept je prilika da publika svih generacija, a naročito ona najmlađa, otkrije baletsku umetnost, kroz najatraktivnije delove iz najpoznatijih predstava klasičnog repertoara.

Balet majstori i pedagozi koji potpisuju ovo veče su Ivet Rodrigez, Marija Janković i Jovan Veselinović.

Programe Karavana igre, u skoro 30 srpskih gradova, omogućila je Fondacija Art Mentor iz Lucerna.