Pokretanje postrojenja NIS-a “Duboka prerada”

Pokretanje postrojenja NIS-a “Duboka prerada”

18/11/2020 Off By BERB

Izvor: Tanjug

 

Ništa na prostoru bivše Jugoslavije ne može da se meri sa ovim u Pančevu, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić, na svečanosti pokretanja novog postrojenja “Duboka prerada”, u pančevačkoj Rafineriji.

Vučić je istakao da je Srbija danas dobila jednu od tri najmodernije rafinerije u regionu, i širem od prostora bivše Jugoslavije.

 

Harčenko: Energetski sektor temelj partnerstva Srbije i Rusije

Srbija i Rusija imaju bezbroj grana na kojima se temelji njihovo partnerstvo, ali je vodeća grana tog partnerstva energetski sistem, izjavio je danas ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko i dodao da otvaranje postrojenja “Duboka prerada” u Pančevu to i dokazuje.

Amasador ističe da on ne zna ni za jednu energetsku kompaniju u regionu i Evropi da u sadašnjim okolnostima pandemije i nepovoljnoj situaciji na tržištu nastavlja razvoj i završava najvažnije projekte kao što to radi NIS.

 

Rusi “širom otvorili vrata” za dogovor o Petrohemiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas postignut dogovor sa predstavnicima Gaspromnjefta da se formiraju stručni timovi, koji će razmotriti privatizaciju Petrohemije.

“Još jedna važna vest za građane. Znate da smo sa MMF i Svetskom bankom već godinama imali probleme sa Petrohemijom i danas smo ne samo odškrinuli već širom otvorili vrata dogovoru sa Gaspromnjeftom”, rekao je Vučić.