Наставак унапређења парламентарне сарадње Србије и Мађарске

Наставак унапређења парламентарне сарадње Србије и Мађарске

18/11/2020 Off By BERB

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је данас амбасадора Мађарске у Републици Србији Атилу Пинтера.

Амбасадор Пинтер се захвалио на одличној сарадњи коју је са Ивицом Дачићем имао док је обављао функцију министра спољних послова и пожелео успех на новој позицији, изразивши уверење да ће добра сарадња између Србије и Мађарске бити настављена. Пренео је честитке председника Парламента Мађарске и његову спремност да са председником Народне скупштине Србије, кроз парламентарну сарадњу, настави да даље унапређује билатералне односе две земље.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић је захвалио на честиткама и истакао да ће, користећи дугогодишње искуство на позицији шефа дипломатије, настојати да и на новој функцији допринесе даљем унапређењу пријатељских односа између Србије и Мађарске. Информисао је саговорника да је у Народној скупштини формирана парламентарна група пријатељства са Мађарском чиме су отворене могућности за наставак овог вида сарадње.

Саговорници су се сложили да су односи између Србије и Мађарске на веома високом нивоу и да ни пандемија коронавируса није зауставила билатералну сарадњу, чему говори и динамика посета на највишем нивоу, као и ниво трговинске размене који је у овој години на приближно истом нивоу као и претходних.

Саговорници су разменили мишљења о здравственој ситуацији и мерама које владе две државе предузимају у борби против коронавируса. Председник Народне скупштине Ивица Дачић упутио је поздраве и жеље за брз опоравак свом доскорашњем колеги министру спољних послова Петеру Сијарту.

 

Фото: Танјуг