Унапређење билатералних односа са Кувајтом

Унапређење билатералних односа са Кувајтом

18/11/2020 Off By BERB

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и aмбасaдор Државе Кувајт у Србији Јусуф Абдулсамад разговарали су на јучерашњем састанку о унапређењу билатералних односа, посебно у областима туризма, трговинске размене, инвестиционе сарадње и сарадње у области енергетике.

Министарка Матић је овом приликом рекла да с обзиром да је Србији у плану развијање бањског туризма, постоји отвореност за могућност инвестиционе сарадње у овом сектору, као и за развој трговинских односа и повећање трговинске размене.

Амбасадор Абдулсамад је истакао да две земље имају заједничке интересе и додао да је кувајтска страна задовољна како се Србија посветила реализацији пројекта Железничке станице Београд и предложио наставак сарадње и на другој фази.

Такође је предложио да се по завршетку пандемије организују српске изложбе и сајмови како би таква презентација повећала посете кувајтских туриста.

Министарка и амбасадор су се сложили да је Мешовита комисија за економску и техничку сарадњу веома добар механизам за покретање и решавање конкретних питања и да је потребно да настави са заседањем.