Гојковић се састала са амбасадором САД

Гојковић се састала са амбасадором САД

18/11/2020 Off By BERB

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић примила је амбасадора Сједињених Америчких Држава Ентонија Годфрија.

Гојковић је захвалила амбасадору Годфрију на залагању и личном доприносу у унапређењу односа Србије и САД и изразила наду да ће се сарадња и у наредном периоду развијати на свим пољима.

Гојковић и Годфри су се сагласили о значају културне сарадње у склопу унапређења целокупних односа, а министарка културе и информисања је напоменула да је и упркос пандемији Ковида 19 могуће пронаћи нове дигиталне облике комуникације.

Указујући да се следеће године обележава 140 година од успостављања дипломатских односа две државе, Гојковић је истакла да би се у том оквиру могле планирати бројне културне активности.

Гојковић и Годфри су разговарали и о унапређењу медијског простора у Србији и активностима у наредном периоду у склопу медијске стратегије.

Гојковић и Годфри су разговaрали о пројектима сарадње у области културе и медија, и сагласили се о значају наставка и реализацији пројеката, међу којима су “Винча – спашавање неолитског насеља старог 7.500 година – Бело Брдо”, који се реализује у оквиру Фонда амбасадора САД за очување културне баштине и пројекат Иницијатива за нову медијску и дигиталну писменост у сарадњи са УСАИД-ом.

Гојковић и Годфри су указали и на значај културе сећања и у том контексту посебно истакли важност неговања заједничких историјских искустава, као што је мисија Халијард.