Priprema se prodaja HIP Petrohemije

Priprema se prodaja HIP Petrohemije

17/11/2020 Off By BERB

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković izjavila je danas da će u narednom periodu resorno ministarstvo dosta raditi na privatizaciji, kao i na pomoći privrednicima u uslovima pandemije koronavirusa.

Atanasković je na sednici Odbora za privredu Skupštine Srbije najavila da će sutra, povodom privatizacije HIP Petrohemije, biti održan sastanak sa predstavnicima Ruske Federacije u Naftnoj industriji Srbije (NIS).

Ona je izrazila nadu da će do kraja godine biti postignuti neki proceduralni dogovori, kako bismo u sledećoj godini završili sa privatizacijom ovog preduzeća.

Ministarka je, kada je reč o ostalih 78 preduzeća koja čekaju prodaju, objasnila da će i za njih biti objavljeni javni pozivi.

Prema njenoj oceni, posao koji predstoji u vezi sa privatizacijom jeste težak, ali mora da se uradi, te je samo pitanje vremena kada će biti realizovan.

Ona je poručila da svi u Vladi rade na tome da nađu način da se i dalje pomaže ljudima kako bi opstali u ovim teškim vremenima.

 

 

Izvor: Vlada Srbije