Јавна предузећа нису царевине, мораће да раде боље и ефикасније

Јавна предузећа нису царевине, мораће да раде боље и ефикасније

14/11/2020 Off By BERB

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас да јавна предузећа нису царевине, те да постоје да би доносиле профит држави и грађанима Србије.

Она је, гостујући у јутарњем дневнику РТС рекла да предузећа у енергетском сектору нису приватна и да а морају много више и боље да раде и да буду база за нове инвестиције.

“Неодрживо је понашање да се од јавних предузећа праве царевине. Она морају да функционишу као систем и да доносе профит држави и грађанима, а не да раде на граници пословања. Учинићу све као ресорна министарка да на управљачке позиције дођу квалитетнији људи јер ова предузећа треба да произведу не само довољне количине струје и гаса, већ да тај гас и струја буду доброг квалитета. Мораћемо да консолидујемо рад предузећа, важни су људи који могу да управљају, доносе профит и поштују институције Владе Србије. Јер ако нема координације и заједничког рада нема ни успешног предузећа и енергетике и рударства”, рекла је она.

 

Фото: rts.rs