Узми рачун и победи 2020 – фантастичан одзив грађана

Узми рачун и победи 2020 – фантастичан одзив грађана

11/11/2020 Off By BERB

На добро познату адресу Узми рачун и победи 2020, до јутрос је стигло више од милион коверата са фискалним рачунима и слиповима, потврђено је из Пошта Србије. Имајући у виду критеријуме наградне игре, ово значи да су грађани до сада послали више од 10 милиона рачуна и слипова.

Одзив грађана надмашио је сва очекивања организатора, као и резултате из претходних издања наградне игре. У понедељак је забележен дневни рекорд са 146.000 послатих коверата и уколико би се наставила таква динамика, у првом извлачењу 21. новембра у 18 часова у директном преносу на Радио телевизији Србије, у конкуренцији за награде биће више од 2 милиона коверата.

Министар финансија Синиша Мали истиче да је одличан одзив грађана сјајна вест, с обзиром на то да је наградна игра један од најпопуларнијих начина за јачање свести и едукацију грађана о значају сузбијања  сиве економије, важности узимања фискалних рачуна при свакој куповини.

”Важно је да Влада заједно са грађанима делује као тим у борби против сиве економије и на овом примеру показујемо какве резултате можемо заједно да постигнемо. Охрабрујем грађане да наставе да шаљу рачуне и конкуришу за вредне награде. Самим учешћем у наградној игри сте победници с обзиром на то да сваким узимањем рачуна осигуравате да је плаћен порез и да тај новац одлази у буџет што нам повећава могућности за улагања у нове вртиће, путеве, болнице, школе… ”, каже министар Мали.

С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију у Србији, Влада Србије још једном апелује на грађане да паковање и адресирање коверата обаве у својим домовима и попуњену коверту  убаце у најближе поштанско сандуче. Учешће у наградној игри не подразумева никакво чекање у редовима, па чак ни улазак у пословницу поште. Препоручује се да се затварање коверте са 10 рачуна или слипова обави чистих руку уз помоћ селотејпа или лепка, након чега поново треба опрати руке. Додатно, грађанима се препоручује да плаћају безготовински кад год је то могуће, јер тако избегавају директан контакт с продавцем и новчаницама које иду из руке у руку, а уједно себи дуплирају шансу за добитак јер поред фискалних рачуна за учешће у наградној игри могу да пошаљу и слипове (потврде о плаћању картицом или мобилним телефоном).

Према правилима, свака коверта треба да садржи најмање 10 фискалних рачуна или 10 слипова, минималне вредности од по 100 динара, не старијих од 1.септембра 2020. У првом кругу, који траје до 28. децембра, срећне добитнике очекује 30 аутомобила Фијат 500 Л, 5 станова у београдском насељу Земунске капије као и главна премија – стан у Београду на води. Све послате коверте, у конкуренцији су за награде у свих шест планираних извлачења у првом циклусу, као и у извлачењима другог циклуса предвиђеног за почетак наредне године.