Састанак Стефановића и амбасадора Грчке у Србији

Састанак Стефановића и амбасадора Грчке у Србији

11/11/2020 Off By BERB

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадором Републике Грчке у Србији Јоргосом Дијакофотакисом.

Министар Селаковић је том приликом изјавио да је Србија заинтересована за продубљивање свеукупне сарадње са Грчком, базиране на историјској блискости и пријатељству два народа, као и за наставак дијалога на свим нивоима и јачање успостављаног стратешког партнерства.

Према речима шефа српске дипломатије, постоји обостран и снажан интерес за очување и додатно јачање стабилности у региону Југоисточне Европе, чему сарадња Србије и Грчке даје важан позитиван допринос.

Министар Селаковић захвалио је амбасадору за подршку Грчке територијалном интегритету и суверенитету Србије и изразио наду да ће бити очуване познате принципијелне позиције ове државе према једнострано проглашеној независности Косова и Метохије.

Према његовим речима, за Србију, као и за остале у региону западног Балкана, важан је наставак  подршке Грчке и у процесу евроинтеграција, што је кључно за очување европске перспективе овог дела Европе, а тиме и његову трајну стабилизацију и убрзан економски развој.

Министар Селаковић истакао је снажно опредељење Србије за унапређење билатералне економске сарадње, где, како је констатовао, постоји значајан неискоришћен потенцијал, као и на трилатералном (са Северном Македонијом) и квадрилатералном (са Бугарском и Румунијом) нивоу односа.

Шеф српске дипломатије замолио је амбасадора Дијакофотакиса да пренесе поздраве министру иностраних послова Републике Грчке Никосу Дендијасу, којег је позвао да, када се за то стекну услови, посети Београд.