Швајцарска допринела кључним реформама у Србији

Швајцарска допринела кључним реформама у Србији

09/11/2020 Off By BERB

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са председницом Националног већа Савезне скупштине Швајцарске Конфедерације Изабел Море, којој је захвалила на подршци коју је та земља пружила Србији и тако допринела кључним економским и политичким реформама, посебно у областима дигитализације и дуалног образовања.

Брнабић је саговорници поручила да је пред Србијом још много посла, а да се уз подршку Швајцарске Конфедерације ради на општој дигитализацији земље кроз развој и изградњу научно-технолошких паркова у Нишу, Новом Саду и Чачку.

Према речима премијерке, у сарадњи са том земљом ради се и на два значајна пројекта – систему финансирања локалних самоуправа, који треба да доведе до веће децентрализације и ажурирања листа непокретности, као и на систематизацији социјалних карата, које би требало да обезбеде ефикаснији систем социјалне заштите.

Председница Националног већа Швајцарске честитала је премијерки Брнабић на реизбору и додала да су односи две земље одлични, а да је српска премијерка томе лично допринела својим еланом. Она је нагласила да је земљи из које долази од изузетног значаја сарадња са цивилним друштвом, а да је за Швајцарску застава Европске уније у Србији симбол посвећености земље слободи изражавања, слободи штампе и већем ангажовању невладиног сектора у друштвеном животу земље.

Изабел Море је нагласила да је Швајцарска и даље вољна да Србији настави да пружа подршку како на политичком, тако и на економском пољу.

 

Фото: Fonet