Ружић честитао запосленима у образовању Дан просветних радника Србије

Ружић честитао запосленима у образовању Дан просветних радника Србије

08/11/2020 Off By BERB

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја и Бранко Ружић честитао је запосленима у образовању Дан просветних радника Србије.

„Околности изазване Ковид- 19  наметнуле су нове изазове када су у питању системи образовања у целом свету. Наш образовни систем и ви који сте његов темељ и покретач показали сте да сте способни да се брзо прилагодите новим условима рада и да на најбољи могући начин изнесете образовни процес. Борба са вирусом још траје и остаје нам свим и даље као приоритет заштита здравље ђака, студената и запослених, али морамо да наставимо да се старамо да живот и процеси образовања иду даље. Дужни смо да као држава и образовни систем то обезбедимо грађанима“, рекао је Ружић.

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, навео је да смо дужни  и да се мењамо на боље, да наставимо реформе и у оваквим околностима.

„У овом послу просветне раднике и њихове синдикате видим као партнере, а Министарство као место где се одвија дијалог, гаји добра комуникација и разумевање и заједно ради у интересу запослених, као и на бољем квалитету образовања. Држaва је у претходном периоду обезбедила секторска повећања и показала да је однос према просветним радницима промењен и да се њихов рад цени. С обзиром на то да је образовање кичма једне државе, у договору са синдикатима и другим надлежним институцијама сагледаћемо могућност наставка позитивног тренда повећања плата. Велика захвалност  за велики труд који просветни радници, али и сви остали запослени у систему образовања улажу да школе и факултети раде и да се настава одвија“, истакао је Ружић.

 

Фото: Министарство просвете, науке и технолошког развоја