Сарадња са Светском банком у условима пандемије

Сарадња са Светском банком у условима пандемије

06/11/2020 Off By BERB

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и шеф Канцеларије Светске банке у Србији Стивен Ндегва, разговарали су данас о мерама подршке услед околности изазваних пандемијом ковид-19 и моделима даље сарадње.

Министарка је изразила захвалност за досадашњу подршку Светске банке, као и оптимизам у погледу могуће сарадње у области туризма, пружања препорука у циљу подстицања српских малих и средњих предузећа да своје производе и услуге прилагоде условима кризе, истичући значај иницијатива и пројеката Светске банке као што је пројекат олакшавања трговине и транспорта на Западном Балкану.

Директор Светске банке захвалио се на сарадњи Влади Србије у областима трговине и транспорта, нагласивши успехе Србије на пољу сајбер безбедности. На састанку је договорено да налази Анкете Светске банке о одржавању/дигитализацији послова током пандемије ковид-19 и начинима на које су се предузећа прилагодила новим околностима, буду подељени са Министарством трговине, туризма и телекомуникација, будући да је закључено да би многи оперативни феномени који су се појавили могли бити корисни и у постпандемијском периоду.