Ministar Stefanović obišao Komandu RV i PVO

Ministar Stefanović obišao Komandu RV i PVO

06/11/2020 Off By BERB

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas, sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, Komandu Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. On je poručio da će u narednom periodu biti nastavljeno sa investicijama u modernizaciju ovog vida vojske.

O stanju i ključnim zadacima ministra Stefanovića informisao je komandant RV i PVO general-major Duško Žarković. Nakon sastanka ministar Stefanović je istakao da je posebna čast i zadovoljstvo što je u prilici da se upozna sa svim onim što radi komanda našeg Ratnog vazduhoplovstva, kao i svim što su, uz podršku predsednika Vučića, uložili naša Vojska i Ministarstvo odbrane u modernizaciju RV i PVO.

– Resursi koje Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana imaju danas veoma su poštovani u čitavom regionu, i zahvaljujući tim investicijama, nabavci najnovijih sredstava protivvazduhoplovne odbrane i naših vazduhoplova, pre svega “migova 29”, danas Srbija može da kaže da ozbiljno štiti svoje nebo, svoje građane i garantuje bezbednost i slobodu svoje zemlje – naglasio je ministar Stefanović.

Ministar Stefanović je rekao da će se investicije u naše Ratno vazduhoplovstvo nastaviti i da je to zadatak za Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije, kao i popularizacija vojničkog poziva, pre svega kada je reč o mladim pilotima.

– Važno nam je da ljudi osete zbog čega je ponos i čast biti u sastavu ovako elitnih jedinica vojske Srbije, ali i da razmotrimo sve ono što možemo da učinimo za ljude da popravimo njihov standard, opremljenost i obučenost – naglasio je ministar odbrane.

On je izrazio zadovoljstvo što je tokom današnjeg susreta i kod generala Žarkovića i kod svih u Komandi video izuzetnu posvećenost i istakao da je reč o ljudima koji tu rade svakoga dana i u svakom trenutku, koji 24 sata brinu o bezbednosti našeg neba.

– Nadam se da ću uspeti u saradnji sa njima, sa generalom Mojsilovićem i sa drugim ljudima iz Vojske Srbije, da učinim da napravimo još jedan korak napred i da sve ono što smo dobili kao zadatak od predsednika Vučića ispunimo i učinimo da Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana budu još snažniji i moćniji u zaštiti naše zemlje – poručio je ministar Stefanović.

Obilasku su prisustvovali i načelnik Operativne uprave Generalštaba general-major Želimir Glišović, zamenik komandanta RV i PVO brigadni general Željko Bilić, načelnik Štaba RV i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić i komandant 126. brigade VOJIN pukovnik Aleksandar Dučić.