Продубљивање сарадње са Уједињеним Краљевством

Продубљивање сарадње са Уједињеним Краљевством

06/11/2020 Off By BERB

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадорком Уједињеног Краљевства Шан Маклауд о епидемиолошкој ситуацији и мерама које две државе спроводе у сузбијању заразне болести COVID-19, као и о превазилажењу економских последица епидемије.

Премијерка Брнабић је уверена да ће мере које су две државе предузеле омогућити да тешка ситуација буде превазиђена, а здравље и животи грађана буду сачувани. Она је изразила интересовање о току развоја вакцине против заразне болести COVID-19, оценивши да би успех британских стручњака који раде на томе значајно допринео борби са вирусом.

Премијерка Брнабић је истакла да је нова Влада Србије влада економског и политичког континуитета и заложила се за продубљивање политичких односа са Уједињеним Краљевством, што би допринело јачању сарадње на пољима од обостраног интереса.

Амбасадорка Маклауд је рекла да је Уједињено Краљевство посебно фокусирано на развој економске и трговинске сарадње са Србијом као и на јачање билатералних односа две земље.

На састанку је било речи и о очувању и заштити животне средине, а премијерка Брнабић је упознала саговорницу са мерама које Србија предузима како би се побољшали еколошки услови, али и подигла свест грађана о важности заштите животне средине.

 

Фото: Влада Србије