Ивица Дачић примио амбасадорку Португалије у Србији

Ивица Дачић примио амбасадорку Португалије у Србији

05/11/2020 Off By BERB

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је амбасадорку Португалије у Републици Србији Марију де Силва Пину.

Амбасадорка де Силва Пина честитала је председнику Народне скупштине Ивици Дачићу ступање на нову дужност и изразила наду да ће и на новој функцији наставити да доприноси јачању сарадње између Србије и Португалије.

Амбасадорка је пренела честитке председника Парламента Португалије и уручила писмо министра спољних послова Аугушта Сантуш Силве у којем изражава спремност Португалије да јача односе и интензивира сарадњу између наше две земље.

Током састанка разговарано је о могућностима унапређења сарадње између два парламента и саговорници су се сагласили да би формирање парламентарних група пријатељства у оба парламента у наредном периоду дало значајан подстрек јачању овог сегмента сарадње.

Амбасадорка је најавила додатни ангажман Португалије, као председавајуће Европској унији у првој половини 2021. године, у области евроинтеграција Републке Србије.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић честитао је на избору португалског кандидата Дуарте Пачека на функцију председника Интерпарламентарне уније, изразивши спремност за активну парламентарну сарадњу, како у билатералној, тако и у мултилатералној сфери, а посебно у оквиру Интерпарламентарне уније.