Од почетка епидемије Народно позориште спроводи све мере заштите

Од почетка епидемије Народно позориште спроводи све мере заштите

02/11/2020 Off By BERB

Кризни штаб Народног позоришта у Београду који заседа од самог почетка пандемије вируса Ковид-19, саопштава због различитих неаргументованих изјава да је на дан 2.11.2020. године епидемиолошко стање свих сектора Народног позоришта у Београду следеће: позитивно на вирус Ковид-19 је 21 лице од преко 700 запослених и хонорарних сарадника.

Одговорно тврдимо да је Народно позориште од почетка епидемије вируса Ковид-19 у марту месецу, све време спроводило све мере заштите које је прописао Кризни штаб и Влада Републике Србије.

Представе драме, опере и балета, као и концерти у Народном позоришту у Београду за месец новембар изводиће се према постојећем репертоару пратећи тренутну епидемиолошку ситуацију у Народном позоришту у Београду и у Србији.

Подсећамо да позоришна публика спада у најдисциплинованије слојеве нашег друштва, а одлуком Кризног штаба Народног позоришта у Београду сви запослени током свог рада у простору Народног позоришта дужни су да носе маске, сем уметника који у том моменту наступају.

Репертоар ове недеље укључује концерт Опере „Вива Пучини“, комедију Александра Поповића „Бела кафа“, концерт „Вива Моцарт“ и балет „Хазарски речник – ловац на снове“ који ће бити изведен у Опери и театру Мадленианум.

Цена улазница за концерт „Вива Пучини“ у извођењу солиста Опере и уз клавирску пратњу (среда, 4. новембар у 20.00) на дан извођена биће умањена за 50 %.