Председник Скупштине Ивица Дачић примио је честитке од бројних државника поводом ступања на нову дужност

Председник Скупштине Ивица Дачић примио је честитке од бројних државника поводом ступања на нову дужност

01/11/2020 Off By BERB

Народни посланици су прошле недеље изабрали Ивицу Дачића за новог председника Народне скупштине Републике Србије, после чега је он и званично преузео дужност. Тим поводом, Дачићу су бројни државници упутили честитке и пожелели срећу и успех у даљем раду.

“У име италијанског Сената и у своје лично име желим да Вам упутим најсрдачније честитке поводом избора на функцију председника Народне скупштине Републике Србије”, наводи се у честитки председнице италијанског Сената Марије Елизабете Алберти Казелати. ( Maria Elizabetta Alberti Casellati )

Председник Собрања Републике Северне Македоније је, у име посланика Собрања Северне Македоније и у своје лично име, честитао је Ивици Дачићу ступање на нову дужност и пожелео пуно успеха у даљем раду.

“Искрено се надам да ћемо током Вашег мандата наставити традиционално плодну сарадњу између два парламента. Очекујем да ће Посланичка група за сарадњу са Скупштином Републике Србије бити успостављена у најскоријем могућем року, као што је то био случај у претходним сазивима Собрања, што ће бити доказ ваше посвећености и заитересованости да ојачамо пријатељске везе између грађана и држава кроз билатералну парламентарну сарадњу и размену искуства. Верујем да делите моја убеђења да као парламентарци имамо предност коришћења инструмената парламентарне дипломатије и кроз ближу и интезивнију сарадњу можемо достићи виши ниво у грађењу мостова сарадње између наше две државе”, наводи се у честитки председника Собрања Републике  Северне Македоније Талада Џаферија.

Мајлинда Брегу, генерална секретарка Савета за регионалну сарадњу је у својој честитки упућеној председнику Народне скупштине Републике Србије Ивици Дачићу пожелела сваки успех у обављању ове важне функције.

“Ваш избор на ову важну функцију долази у време светске здравствене и економске кризе која, више него икад пре, захтева заједничку сарадњу, координацију и синергију. Ваше богато политичко искуство ће, у том смислу, бити од велике користи како за вашу нову улогу, тако и за изазове које ова тешка времена доносе. Република Србија несумњиво има кључну улогу у југоисточној Европи и доприноси заједничком настојању учесница Савета за регионалну сарадњу из региона да се одужи и негује просперитетна друштвено-економска и стабилна политичка клима. Будите уверени да ће Савет за регионалну сарадњу и даље у потпуности бити посвећен даљем јачању и развоју регионалне сарадње у југоисточној Европи, а ми се у Савету радујемо наставку наше изузетно успешне сарадње”.