Ministar Stefanović posetio Generalštab

Ministar Stefanović posetio Generalštab

01/11/2020 Off By BERB

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović posetio je danas Generalštab Vojske Srbije. Stefanovića je ispred počasnog stroja Garde dočekao načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović sa članovima Kolegijuma.

U okviru prve posete novoimenovanog ministra odbrane Generalštabu održan je sastanak tokom kojeg je načelnik Generalštaba predstavio organizaciju i osnovne zadatke Vojske Srbije, kao i oficire na ključnim rukovodećim i komandnim dužnostima u našoj vojsci.

General Mojsilović obavestio je ministra Stefanovića da su operativne sposobnosti Vojske Srbije na visokom nivou, da je stanje stabilno i da obezbeđuje izvršenje dodeljenih misija i zadataka Vojske Srbije.

U svoje i u ime pripadnika Vojske Srbije general Mojsilović poželeo je ministru Stefanoviću mnogo uspeha u obavljanju nove funkcije.

Ministar Stefanović zahvalio se generalu Mojsiloviću i članovima Kolegijuma načelnika Generalštaba na iskrenoj i srdačnoj dobrodošlici.

– Izuzetna mi je čast što mogu da rukovodim jednim sistemom kakav je Ministarstvo odbrane i što mogu da pomognem da Vojska Srbije bude još opremljenija, u još boljem stanju i naravno da opravdam poverenje predsednika Vučića koji je vrhovni komandant naše vojske – istakao je ministar Stefanović.

Prema njegovim rečima, veoma je značajno da u narednom periodu imamo dodatno opremanje Vojske, da uložimo novac i da unapredimo sve sposobnosti koje Vojska ima.

– Da podignemo njenu borbenu gotovost, njene mirnodopske sposobnosti i da Vojska Srbije još efikasnije  nastavi da bude garant bezbednosti i stabilnosti našeg regiona i sigurnosti naše zemlje – rekao je ministar odbrane.   Kako je naveo, bila mu je čast što je na današnjem sastanku imao priliku da se upozna sa najznačajnijim ulogama Vojske Srbije i što u narednom periodu može naporno radeći svakoga dana da doprinese da Vojska Srbije bude još opremljenija i još snažnija.

– Što možemo zajedno da radimo da građani Srbije osete podršku svojoj sigurnosti i bezbednosti svakog dana – naglasio je ministar Stefanović.