Vučić: Beograd na vodi doneće mnogo Beogradu i Srbiji

Vučić: Beograd na vodi doneće mnogo Beogradu i Srbiji

30/10/2020 Off By BERB

Izvor: Tanjug

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da će projekat Beograd na vodi doneti mnogo Beogradu i Srbiji.

“Ovim projektom dobili smo mnogo. Dobili smo mnogo zapošljavanja ljudi, podizanje naših građevinskih kompanija, doprineće gradskom BDP-u, i privlačenju turista”, rekao je Vučić nakon otvaranja šoping mola “Galerija”.

Vučić:Nekome cilj uspeh zemlje, a nekom rušenje protivnika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su gotovo svi projekti koje sadašnja vlast realizuje često na meti kritika njegovih političkih protivnika jer su, kaže, njima i njemu različiti politički ciljevi, te da dok je njegov napredak Srbije, njihov je “rušenje Vučića”.

“Trudim se da sanjam visoke snove i težim ka ostvarenju velikih ciljeva, jer samo tako naša zemlja može da ide napred. Naši ciljevi su različiti… Nekome je san i cilj uspeh zemlje, a nekome rušenje nekoga u politici. Ja ostajem pri ovom da zemlja ide napred i da Srbije bude najbolja”, rekao je Vučić.

Beograd postaje glavni grad regiona, većeg od bivše SFRJ

Izgradnjom Beograda na vodi uspeli smo da ostvarimo veliki san, nešto najlepše u Jugoistočnoj Evropi, i pored svih napada i kritika, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i istakao da će u novom šoping centru, Galeriji Beograd, kada svi lokali budu puni, raditi oko 5.000 ljudi.

“Imali smo snove, viziju, da iz ove močvarne žabokrečine, sa mnogo udžerica i raspalih baraka, ukotvljenih starih barži, ceo kraj koji je više ličio na ogromni smećarnik, pretvorimo u nešto najlepše u Jugoistočnoj Evropi”, rekao je Vučić na otvaranju centra.

Vučić:Porediti BG na vodi sa Lukom Beograd-kao babe i žabe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da projekat “Beograd na vodi” nije samo interes investitora, jer se udeo Srbije meri stotinama miliona evra i istakao da je od “žabokrečine i udžerica”, kakvo je nekad bio taj deo glavnog grada, stvorena ogromna vrednost.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da objasni razliku između donošenja zakona u korist biznismena, kao u slučaju Luke Beograd, što je i sam kritikovao kao opozicija, i donošenja leks specijalisa o Beogradu na vodi, za koji je novinarka rekla da je interes privatnog investitora proglašen nacionalnim interesom.

Najbolji i nalepši šoping mol u JIE, čekamo i Luj Vuiton…

Srbija je danas otvaranjem Galerije Beograd, u okviru Beograda na vodi, dobila najbolji i nalepši šoping mol u Jugoistočnoj Evropi, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ističući da je već prisutan veliki broj zakupaca.

Kaže da će lično predsednik kompanije Eagle Hills Mohamed Alabar pregovarati za dolazak brenda Luj Vuiton u Galeriju Beograd i da bi dolazak tog brenda puno značio za privlačenje gostiju iz regiona.

Vučić o smrti Amfilohija: Voleo bih da ta vest nije tačna

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas saučešće patrijarhu SPC Irineju, srpskom narodu, posebno u Crnoj Gori zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da je upravo čuo vest o smrti mitropolita.

Oktobar završavamo u suficitu

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija zabeležiti suficit u budžetu na kraju oktobra, što je, kaže, bilo gotovo nemoguće.

“Imaćemo veliki deficit na kraju godine, zbog korone, ali ovo su svakako izvanredni rezultati, što govoti da možemo bolje i brže”, rekao je Vučić novinarima na otvaranju Galerije Beograd, tržnog centra u Beogradu na vodi.