Пред новом Владом много изазова, да будемо још ефикаснији

Пред новом Владом много изазова, да будемо још ефикаснији

26/10/2020 Off By BERB

„Пред новом Владом Србије је много изазова, јер морамо паралелно да се боримо на више фронтова – да сачувамо здравље грађана и да одржимо економију. И шта год мислили једни о другима, мора да постоје заједнички и тимски рад, довољно енергије и адреналина да се воде ствари“, изјавила је данас потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике у новој влади, проф. др Зорана Михајловић.

„Морамо да радимо брже и ефикасније јер ће на неколико страна бити проблема, као и свуда у свету. Живимо у времену великих изазова, економија мора да ради, не смемо затворити Србију, а с друге стране морамо бринути о здравственој безбедности. Ја сам навикла да радим у кризним ситуацијама, када сам дошла у Министарство грађевинарства није ме сачекао ниједан папир, пројекат и рад, сада је то једно уређено министарство“, рекла је Михајловићева.

Она је истакла и да је важно да сада имамо родно равноправну Владу, јер су жене рационалне и ефикасне у послу, а да је стварање једнаких услова за жене и мушкарце тема којом се претходних шест година бавила водећи Kоординационо тело за родну равноправност.

„Важно је и што ћемо добити ново министарство у којем ће бити сабрано више области које су до сада вођене кроз агенције и канцеларије. Брига о породици и демографији је битна, јер џаба нам све што радимо ако немамо људе. Родна равноправност је мултисекторска област и није питање само једног министарства и очекујем да наставимо да стварамо друштво једнаких могућности и за жене и за мушкарце“, закључила је Михајловићева.

 

Фото: Танјуг/Сава Радовановић