Sednica Skupštine Srbije

Sednica Skupštine Srbije

24/10/2020 Off By BERB

Izvor: Tanjug

 

Skupština Srbije počela je danas raspravu o Predlogu zakona o ministarstvima, čime se stvaraju uslovi za formiranje nove Vlade Srbije sledeće sedmice.

Sednica je počela intoniranjem himne.

 

Polemika Glišića i Martinovića o položaju Srba van zemlje

Šef poslanika SNS Aleksandar Martinović i samostalni poslanik Vladan Glišić, polemisali su danas u Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava Preloga zakona o ministarstvima, o Srbima koji žive van zemlje.

Glišić je rekao da neće podržati Predlog zakona o ministarstvima, ne zato što je opozicioni poslanik, već zbog toga što nema ministarstva za dijasporu.

 

Milićević: Stvara se temelj da Vlada Srbije radi još bolje

Šef poslaničke grupe SPS-a u Skupštini Srbije Ðorđe Milićević izjavio je danas da se zakonom o ministarstvima stvara temelj da Vlada Srbije radi još bolje i da može da realizuje proklamovana načela.

Milićević je kazao da ne ulazi u to šta će biti sardžaj ekspozea mandatarke za sastav vlade Ane Brnabić, ali je ubeđen da će među njima biti šest ključnih ciljeva o kojima je govorio predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić.

 

Dačić: Svi potpredsednici će predsedavati

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će svi potpredsednici parlamenta predsedavati sednicom po utvrđenom redosledu i da će i to biti doprinos atmosferi tolerancije i odgovornosti za funckionisanje Narodne skupštine.
Dačić je, uoči sednice održao prvi redovni Kolegijum u novom sazivu parlamenta.

 

Marković pozdravlja formiranje Ministarstva za brigu o selu

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izrazio je danas u Skupštini Srbije zadovoljstvo zbog toga što će u Vladi postojati ministarstvo koje će voditi brigu o selu.

On je poručio da selo ne treba koristiti samo u predizbonoj kampanji, već stalno razmišljati o tome kako da se mladi zadrže na selu, jer 86 odsto sela nestaje.

 

Ðukanović: Strašno mi je kako jedni drugima podmeću u medijima

Predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe i poslanik na listi “Aleksandar Vučić – za našu decu” Vladimir Ðukanović pozvao je danas parlamentarce da podrže Predlog zakona o ministarstvima i dodao da se iskreno nada da ministri neće biti oni o kojima se u medijima govorilo da će biti.

Ðukanović je istakao da mu smeta to što mediji ne pišu o tome s kakvim će se poteškoćama u narednom periodu suočiti Vlada Srbije, već samo ko će na kom mestu biti, a veruje da iza tih natpisa stoje i pojedini funkcioneri.

 

Dačić: Danas glasanje o članovima RIK-a i zamenicima sekretara

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da će poslanici danas glasati o imenovanju članova RIK-a i imenovanju zamenika generalnog sekretara skupštine.

Predloženo je da zamenici generalnog sekretara Veljka Odalovića budu dosadašnji generalni sekretar Srđan Smiljanić i Branko Marinković.