Ivica Dačić izabran za predsednika Skupštine Srbije

Ivica Dačić izabran za predsednika Skupštine Srbije

22/10/2020 Off By BERB

Ranka Čičak

 

Skupština Srbije, mirno i bez opozicije, izabrala je danas za svog predsednika Ivicu Dačića, a za potpredsednike Vladimira Orlića, Stefana Krkobabića, Radovana Tvrdišića, Mariju Jevđić, Muarema Zukorlića i Elviru Kovač. Sekretara Skupštine predložio je sam Dačić, a to je, kako se i očekivalo, njegova verna senka, koja ga d 2012. godine prati na svim funkcijama do sada – Veljko Odalović. Stariji novinari pamte lik i delo Odalovića, koji je pre desetak godina zabranio alkohol u skupštinskom restoranu.

Niko u diskusiji  nije imao ni jednu ružnu reč o Dačiću, osim jednog nezavisnog poslanika.  On se setio devedesetih i sve greške SPS-a natovario na nedužna leđa Dačića, koji je u to vreme bio samo dete, daleko od marifetluka Mire i Slobe, okruženih  Vučelom, Ristićem, Kertesom i drugim prevejanim  pokvarenjacima iz JUL-a i SPS-a.

Novinarima koji su hteli da ga navedu da javno zažali za starom funkcijom ministra spoljnih poslova, koja ga je proslavila, odgovorio je da je ponosan i srećan što ga je Vučić odabrao za najbližeg saradnika i u narednom periodu:

  • U politici sam već 30 godina i ovo je najviša funkcija koju sam do sada obavljao.

 

 

Foto: Vlada Srbije