71. rođendan Malog pozorišta “Duško Radović”

71. rođendan Malog pozorišta “Duško Radović”

22/10/2020 Off By BERB

Malo pozorište „Duško Radović“ će u petak 23. oktobra proslaviti 71. rođendan! Program će početi izvođenjem predstave „Dečak sa koferom“ po tekstu Majka Kenija u režiji Damjana Kecojevića, nakon čega će tradicionalno biti dodeljene godišnje nagrade „Božidar Valtrović“, „Marija Kulundžić“ i „Milena Načić“. Odluku o dodeli nagrada za najuspešnija umetnička ostvаrenja u predstavama koje su premijerno izvedene u prethodnih godinu dana, doneo je tročlani žiri u sastavu Miloš Samolov (predsednik), Dušica Sinobad (član) i Tatjana Stanković (član).

Pored godišnjih nagrada, tom prilikom, direktor pozorišta Aleksandar Nikolić, dodeliće jubilarne nagrade i zahvalnice.

Podsećamo da je u prethodnih godinu dana Malo pozorište „Duško Radović“ izvelo četiri premijere i to: „Srce u junaka Kraljevića Marka“ u režiji Juga Radivojevića“, „Pepeljuga“ u režiji Stevana Bodrože, „Guliver“ u režiji Isidore Goncić i „Dečak sa koferom“ u režiji Damjana Kecojevića.
Pozorišna organizacija Tri groša i Malo pozorište Duško Radović pozivaju decu uzrasta od 8 do 12 godina da se pridruže programu Mali pozorišni eksperti.
Mali pozorišni eksperti je program za razvoj dečje pozorišne publike koji postoji od 2016. godine, u potpunosti je besplatan za svoje korisnike, i ove godine prima do 12 novih članova.

Program se sastoji iz dve vrste aktivnosti, edukativnih i kreativnih radionica i poseta pozorišnim predstavama i diskusijama o njima, gde se primenju veštine i znanje stečeni u radioničarskom programu. Ciljevi programa su ohrabrivanje i osnaživanje kritičkog mišljenja, razvoj ukusa i kulturnih potreba i navika.