Састанак Александра Вучића са замеником председника Савета безбедности Руске Федерације

Састанак Александра Вучића са замеником председника Савета безбедности Руске Федерације

21/10/2020 Off By BERB

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас путем видео-линка са замеником председника Савета безбедности Руске Федерације, председником Сверуске политичке странке «Јединствена Русија» Дмитријем Медведевом.

У дугом и пријатељском разговору, председник Вучић и заменик председника Савета безбедности, председник странке «Јединствена Русија» Медведев потврдили су веома добре односе које имају Србија и Русија на свим пољима сарадње.

Двојица саговорника разговарали су о кризи изазваној појавом корона вируса, али и начинима како да две земље сарађују по том питању. Председник Вучић је захвалио на подршци Руске Федерације Србији почетком велике здравствене кризе и додао да једино право решење за спас народа може да буде масовна употреба вакцине против КОВИД-19.

Истовремено, председник Вучић и заменик председника Савета безбедности, председник странке «Јединствена Русија» Медведев истакли су добру сарадњу у свим међународним институцијама. Председник Вучић је посебно захвалио на подршци Русије у очувању територијалног интегритета наше земље.

Заменик председника Савета безбедности, председник странке «Јединствена Русија» Медведев је рекао да поздравља политику Србије која се понаша као независна и самостална земља и има пријатељски однос према Русији. Двојица саговорника су се договорили да се, одмах по заједничкој победи над корона вирусом, сретну уживо и размене мишљења о свим важним политичким и економским питањима.

Догађај је одржан уочи Међународног међупартијског форума „ШОС+“ на тему „Привреда за људе“.

 

Фото: Председништво Србије/Димитрије Голл