Ministar Vulin: Od danas „Kobre“ ponovo Odred neposredno potčinjen načelniku Generalštaba

Ministar Vulin: Od danas „Kobre“ ponovo Odred neposredno potčinjen načelniku Generalštaba

20/10/2020 Off By BERB

– Od danas „Kobre“ više nisu Bataljon vojne policije. Od danas „Kobre“ su Odred koji je neposredno potčinjen načelniku Generalštaba – rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon današnjeg obilaska pripadnika te jedinice u kasarni „Vasa Čarapić“ u Beogradu.

Vraćanje „Kobrama“ statusa odreda, prema rečima ministra Vulina, jeste čin koji govori da je prepoznata vrednost te jedinice i specifičnost zadataka koje obavlja.

– Zahvaljujući toj odluci i tom naređenju, „Kobre“ će moći bolje i efikasnije da rade svoj posao. Njihov posao je težak, odgovoran, a nama, kao vojnim rukovodiocima, je u zadatku da im posao učinimo bar malo lakšim i egzistenciju izvesnijom. „Kobre“ su naša elitna jedinica, koja vodi brigu o nekim od najznačajnijih funkcionera države Srbije. Mnogo smo uložili u njihovu opremu i obuku, a oni to vraćaju na najbolji mogući način.

Ministar Vulin ističe da su „Kobre“ jedinica za ponos, od koje mogu da uče i mnogo veće i bogatije armije. Organizacijskim promenama je povećana brzina reagovanja, pojednostavljen je lanac komandovanja i upotreba jedinice, povećan broj radnih mesta i mogućnost bržeg karijernog napredovanja.