Полемика око изложбе

Полемика око изложбе

17/10/2020 Off By BERB

Министар културе Владан Вукосављевић, данас је наставио расправу са групом опозиционих интелектуалаца који потписују петицију против његовог саопштења о одговорности карикатуриста за реакцију хулигана рушилаца изложбе у Земуну.

Опозиција, збуњена што јој министар окреће леђа, тумачи то његовим покушајем да се у последњем часу додвори власти и остане у Влади. И ово саопштење министар није потписао лично, већ служба за информисање министарства.

 

 

Саопштење за јавност

Београд, 17.10.2020 – Министарство културе и информисања позива психодрамску саветницу  под супервизијом, психолошкиње без супервизије и друге раднике у области менталног здравља, потписнике Петиције, да обавесте јавност како се на њиховом, било стручном било свакодневном језику називају експлицитни прикази касапљења дечијих тела и да ли је редовно стање уравнотеженог духа да о таквим призорима машта или их црта на папиру.

Такође их молимо да обавесте јавност када и како су се претворили у орган језичког надзора и да, ако им супервизори допуштају, објаве списак колоквијалних израза који се по њиховом стручном становишту смеју користити у говору или у књижевном изразу, те да наведу писце (Достојевски, Шекспир, Андрић и други) које би због злоупотребе „стручних израза” требало цензурисати или осудити.

Добродошло би било и да јавно кажу да ли би цртеже са призорима унакажене деце приказивали својој деци, односно да ли би их држали на зидовима у својим становима и радним просторима.

 

Прес служба Министарства културе и информисања