Srbija nastavlja evropski put, ali čuva pravo na svoj stav

Srbija nastavlja evropski put, ali čuva pravo na svoj stav

09/10/2020 Off By BERB

Izvor: Tanjug

 

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će nastaviti da se bori za investicije, da će Srbija nastaviti svoj evropski put, ali da će čuvati svoj obraz i pravo na stav i mišljenje, pravo da ne ruši tradicionalno istorijska prijateljstva, zato što je to neko tražio zbog dnevno političkih stvari.

Vučić je, u izjavi novinarima, nakon obilaska radova na Kliničkom centru, rekao da je, bez obzira na to koliko se nekom u Evropi i svetu zamerio, ponosan na svako slovo koje je izgovorio tokom posete komesara Olivera Vrahejija.

 

Vučić: Kako mogu Markon i Džonson, a ne može Vučić?

Kako Emanuel Makron i Boris Džonson mogu da učestvuju na regionalnim izborima, a meni Evropska komisija zamera što sam bio nosilac liste na poslednjim izborima, zapitao je predsednik Aleksandar Vučić u odgovoru na pitanje o kritikama u izveštaju EK.

“Vidim sve druge da to rade. Ako je jedini problem Aleksandar Vučić, razumeo sam i taj problem”, istakao je predsednik Srbije.

 

Vučić: Srbija spremna mnogo toga da uradi na poboljšanju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija spremna mnogo toga da uradi da bi popravila ono što je u izveštaju Evropske komisije ocenjeno kao nedovoljno dobro.

On je naveo da se od medija već počelo i da je dosta urađeno, i izrazio nadu da će se i drugi priključiti i pokazati postovanje prema medijima i novinarima.

 

Vučić: Narod će da proceni da li sam kriv ili ne…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je spreman da preuzme na sebe političku odgovornost za svaku izgovorenu reč i vođenje politike koja podrazumeva saradnju sa Kinom i Rusijom, nabavku oružja i za policijski čas tokom epidemije…sve ono na čemu mu zamera Evropska unija, i da će, na kraju, narod proceniti da li je za to kriv ili ne.

“Ne mislim da sam počinio krivično delo, mogu da snosim samo političku odgovornost”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara koje su posledice po građane njegove “odgovornosti” za takvo vođenje politike.

 

Vučić o predstavnicima opozicije u vladi: Sačekaću Anu

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da će mandatar Ana Brbanić predložiti kadrove za novu vladu i istakao da je on uvek za razgovor i dogovor i sa nekim predstavnicima opozicije o učešću u vladi, pod uslovom da su im državni interesi ispred ličnih ili partijskih.

Upitan šta misli o tome da bi određeni opozicioni političari mogli da se nađu u vladi, Vučić je rekao da će sačekati predloge mandatara Ane Brnabić, koje će potom stranka podržati ili odbiti.

 

Vučić: Ogromna ulaganja u zdravstvo,godišnje 2,4 milijarde e

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će država nastaviti da ulaže u zdravstvo i dodao da to nisu samo infrastrukturna ulaganja, već i veće plate i životni standard medicinskih radnika, kao i ulaganje u njihovo obrazovanje.

“To su ogromna ulaganja. Kancelarija za javna ulaganja izdvaja godišnje 2,4 milijarde evra za zdravstvo”, rekao je predsednik nakon obilaska radova na Kliničkom centru u Beogradu.

 

Izveštaj: Opravdane primedbe, ali i političke proizvoljnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u političkom delu izveštaja EK o napretku Srbije ima i opravdanih primedbi, ali i političkih proizvoljnosti.

Ima i stvari koje oni kritikuju, a ja se njima ponosim, rekao je Vučić, te ponovio da za sve takve primedbe, čija suština je jačanje odbrambene moći zemlje, preuzima punu odgovornost.

 

Vučić: Oružjem se ništa ne rešava, neće biti novih Oluja

Neće biti novih Oluja, niti pogroma srpskog stanovništva sa KiM, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom navoda da su sprske službe ukazale da se spremaju organizovane provokacije i napadi Albanaca na Srbe na KiM, u cilju stvaranja nestabilnosti.

Na pitanje kako to komentariše i kako će država zaštiti ljude na KiM, Vučić je odgovorio da to nije lako, jer Srbija nema efektivnu kontrolu na Kosmetu, ali je, kaže, mudrom politikom i razgovorima uspevala da sačuva najveći deo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, što će činiti i dalje.

 

Vučić:Za sad bez strožih mera, ali biću spreman i na to

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da epidemiološka situacija u Srbiji bolja od situacije u zemljama u regionu, ali da je zabrinut zbog rasta broja zaraženih korona virusom i istakao da u ovom trenutku nema najava da će biti uvedene strože mere, ali i da je spreman da donese teške odluke i mere, ukoliko to bude potrebno.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Kliničkom centru Srbije, rekao da se država sprema za novi udar korone, navodeći da je izgradnja dve velike kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu deo tih priprema.

 

Vučić: KCS za 11 meseci, jačanje zdravstva snaži moć Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će radovi na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije biti završeni u septembru sledeće godine i da će se tu lečiti građani iz cele zemlje, te istakao da jačanje zdravstva snaži ukupnu moć Srbije.

“Mislili smo da će zbog kovida ovo kasniti oko četiri meseca, ali neće. Za 11 meseci ćemo da otvorimo ovo mesto”, rekao je Vučić i dodao da su radovi u KCS od najvećeg značaja za zemlju i građana.

 

Vučić :Šabačka tužna saga završena srećnim krajem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je u Sapcu završena priča oko izbora srehnim krajem, koji je narod želeo.

Vučić je, na pitanje hoćemo li konačno znati kraj tužne sage u Šapcu, rekao da je užas šta je sve neko radio i kako je zamišljao demokratiju u Sapcu.

 

Radovi u KCS “punom parom”

Radovi na izgradnji nove zgrade Kliničkog centra Srbije i rekonstrukciji postojeće kule uveliko napreduju, u šta se danas uverio i predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je konstatovao da će to po završetku radova biti nov, moderan Klinički centar, u kojem će da se leči najveći broj građana Srbije.