Srbija će se pridružiti inicijativi za multilateralizam UN

Srbija će se pridružiti inicijativi za multilateralizam UN

07/10/2020 Off By BERB

Izvor: Tanjug

 

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, posle razgovora sa knezom Albertom Drugim od Monaka, da će se Srbija uskoro pridružiti Asocijaciji zemalja za multilateralizam pri UN, inicijativi koju su pokrenule Nemačka i Francuska.

“Preneo sam mu da Srbija radi predano na ostvarenju svojih spoljnopolitičkih ciljeva, pre svega na očuvanju mira i ostabilnosti. Knez Albert je rekao da je kneževina Monako postala član Asocijacije zemalja za multilateralizam pri UN, inicijative koju su pokrenuli Nemci i Francuzi. Mi se još nismo pridruržili tome, ali i savet kneza Alberta je bio da se tome pridružimo”, rekao je Vučić novinarima.

Vučić:Da ne bude samo Novak Ðoković…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će danas potpisan momorandum o saradnji u oblasti ekonomije između Privredne komore Srbije i Ekonomskog borda Monaka doprineti unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje i biti model za produbljivanje bilateralnih odnosa i u drugim oblastima od obostranog interesa.

Izrazio je očekivanje da će biti podstaknut razvoj turizma i da će građani Monaka češće dolaziti u Srbiju, ali i da će, pored Novaka Ðokovića, biti više Srba koji će posećivati Monako i Monte Karlo i da svoj novac ostave u jednoj prijatlejskoj zemlji, kao što je kneževina Monako.

Vučić s knezom Albertom:Opredeljenost za unapređenje saradnje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u razgovoru sa knezom Albertom Drugim od Monaka iskazana velika, uzajamna opredeljenost za osnaživanje odnosa i dalji razvoj saradnje u svim oblastima.

“Uveren sam da ćemo i posle danas potpisanog memoranduma našu saradnju učiniti još mnogo boljom”, rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa visokim gostom iz Monaka.

Knezu Albertu II Orden Republike Srbije na lenti

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić uručio je danas Orden Republike Srbije na lenti knezu Albertu Drugom od Monaka.

Vučić je visoko priznanje dodelio vladaru Monaka u Palati Srbija, nakon održanih sastanaka.