Српски Радикали спремни да легализују све објекте изграђене без грађевинске дозволе

Српски Радикали спремни да легализују све објекте изграђене без грађевинске дозволе

07/10/2020 Off By BERB

Објекти изграђени без грађевинске дозволе су вишедеценијски проблем који ниједна власт до сада није желела да реши.

– Легализација је тема која нашу пажњу заокупља већ деценијама. Актуелна је пред сваке изборе. Странке увек имају „генијална” решења која ће након избора спровести и решити овај велики проблем грађана Београда и целе Србије – рекао је Бојан Младеновић, члан Извршног одбора Српске радикалне странке и додао да је једини успех свих досадашњих власти то што је Закон о легализацији постао Закон о озакоњењу.

Српска радикална странка, као и до сада, инсистира да се поступак легализације потпуно поједностави и да се сви објекти изграђени без грађевинске дозволе легализују уз минималну накнаду. Планови регулације морају се прилагодити постојећем стању. То је једини начин да се овај проблем коначно реши.

Младеновић је нагласио да је легализација објеката у интересу власника тих објеката, али и локалних самоуправа и да зато мора бити приоритет у раду свих локалних самоуправа у Србији. Подсетио је да је Вучићев режим 2018. године у изменама Закона предвидео рушење свих објеката који у року од пет година не добију употребну дозволу, иако се ни две године након усвајања ове одредбе поступак легализације није померио са мртве тачке.

Српска радикална странка је спремна да већ након следећих избора за Скупштину града Београда у хитном поступку реши све захтеве за легализацију објеката на територији главног града. – Знамо како, а имамо стручне људе који би овај посао урадили на задовољство свих Београђана.