Преминула Исидора Жебељан (1967 – 2020)

Преминула Исидора Жебељан (1967 – 2020)

29/09/2020 Off By BERB

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић упутила је данас телеграме саучешћа породици, колегама, студентима и пријатељима преминуле српске композиторке Исидоре Жебељан.

„Одлазак Исидоре Жебељан ненадокнадив је губитак за нашу културу, музичку и позоришну уметност, али и за све младе генерације студената којима је несебично делила своје знање.

Током своје дугогодишње и изузетно богате и успешне каријере, оставила је неизмеран траг својим раскошним талентом. Исидора је била и остаће креативни амбасадор националне платформе “Србија ствара” и као најизвођенији српски композитор у свету наставиће кроз своја дела да представља нашу културу и уметност. Велика ми је част што сам као Председница Владе Републике Србије познавала Исидору.

Драга Исидора, хвала Вам на огромном таленту и знању који сте несебично делили, на истрајности и топлини, као и на свом препознатљивом таленту и знању.

У име Владе Републиме Србије, тима националне платформе “Србија ствара” и своје лично име, упућујем изразе најдубљег саучешћа члановима породице, колегама, студентимаи пријатељима наше велике уметнице чије ће име заувек остати уписано у нашој историји“, поручила је премијерка Брнабић.