Добра сарадња Србије и Мађарске пример другима у региону

Добра сарадња Србије и Мађарске пример другима у региону

28/09/2020 Off By BERB

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Републике Мађарске Атилом Пинтером о даљем наставку сарадње и унапређењу билатералних односа двеју земаља.

Амбасадор је премијерки Брнабић уручио рођенданску честитку мађарског премијера Виктора Орбана, у којој је председници владе пожелео пуно успеха на личном и професионалном плану, нагласивши значај добре сарадње Србије и Мађарске која почива на узајамном поштовању и заједничком раду, а која је пример другима у региону.

Премијерка је изразила задовољство одличним односима две земље, истакавши континуирану сарадњу у бројним областима друштвеног живота, као и значај организовања шесте заједничке седнице двеју влада у наредном периоду, а која би требало да буде одржана у Будимпешти.

Такође, премијерка Брнабић је захвалила на помоћи коју је Мађарска упутила Србији у виду значајних медицинских средстава током пандемије Ковид-19. Она је указала и на континуирано повећање робне размене између две земље, а у прилог томе наведено је да је у периоду од јануара до јула 2020. године остварена трговинска размена у износу од 1.018 милијарди евра.

 

Београд,

28. септембар 2020. године

 

Фото: Влада Србије