Izjava portparola Ministarstva odbrane i Vojske Srbije o padu aviona

Izjava portparola Ministarstva odbrane i Vojske Srbije o padu aviona

25/09/2020 Off By BERB

– Tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka, jutros oko 9 časova u okolini sela Brasina kod Malog Zvornika srušio se avion MiG-21 Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije. Tom prilikom poginuli su piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije – izjavio je danas portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije major Milan Gujanica u selu Brasina.

On je istakao da su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić danas obišli mesto pada aviona i razgovarali sa očevicima.

– Avion je neposredno pre poletanja kompletno pregledan u skladu sa procedurama, kada je utvrđeno da je spreman i ispravan za izvršenje zadatka. Načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković su nakon završetka uviđaja vojnih i civilnih organa formirali komisiju za ispitivanje vanrednog događaja, odnosno stručnu komisiju koja će se baviti uzrocima udesa vazduhoplova MiG-21 – rekao je major Gujanica i dodao da „pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa dubokim bolom žale za poginulim kolegama i upućuju najiskrenije saučešće njihovim porodicama“.

 

Foto: Ministarstvo odbrane