Индустријски парк „Михајло Пупин“ пројекат од стратешког значаја

Индустријски парк „Михајло Пупин“ пројекат од стратешког значаја

25/09/2020 Off By BERB

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић учествовала је данас на вебинару посвећеном промоцији Индустријског парка „Михајло Пупин“ у Београду, у организацији Привредне коморе Србије и грађевинске кинеске компаније „China Road & Bridge Corporation”.

Том приликом, премијерка је оценила да је то пројекат од стратешког значаја за нашу земљу који ће отворити врата, како домаћим тако и страним стручњацима из ИКТ индустрије, као и стартап иновационим компанијама.

Ово је само још једна карика у ланцу свеобухватног челичног пријатељства Србије и Народне Републике Кине. Компанију CRBC смо препознали као партнера који је поуздан, брз и ефикасан и на кога можемо да се ослонимо, због чега смо поносни, истакла је премијерка и указала да је, поред стратешке сарадње са кинеским компанијама, које ће добити прилику да шире пословање, отварају истраживачко-развојне центре у Србији и преносе своје знање из области иновација, од изузетне важности и то што ће отварање тог индустријског парка допринети транформацији српске економије, модернизацији и пре свега, останку младих стручњака у земљи.

Заинтересовани смо да што пре кренемо у изградњу Индустријског парка „Михајло Пупин“ и потпишемо уговоре са његовим будућим становницима, рекла је Брнабић и додала да се Србија труди да у економији и спољној политици успешно држи отворена врата према свету, јер се показала као једна од ретких земаља у којима се Исток и Запад успешно срећу.

На конференцији су учествовали и амбасадорка Народне Републике Кине Чен Бо, министар задужен за иновације и технолошки развој у Влади Србије Ненад Поповић, представници компаније CRBC (China Road & Bridge Corporation), представик Привредне коморе Србије Михајло Весовић, као и представник Развојне агенције Србије Радош Газдић.

 

Фото: Влада Србије