Skupština konstituisana u poslednjem trenutku

Skupština konstituisana u poslednjem trenutku

03/08/2020 Off By BERB

Ranka Čičak

 

Jutros je konačno konstituisan novi saziv  Skupštine Srbije. Poslanicima su verifikovani  mandati i oni su položili  zakletvu.

Zasedanje je vodila Smilja Tišma, kao najstariji poslanik. Smilja je rođena  1929. godine i punih  70 godina je starija od najmlađeg poslanika, Nikole Lazića rođenog 1999. godine. Nikola je član mlade i snažne  SNS, a Smiljina  stranka SPS spada u starije.

Skupštinsko rukovodstvo nije izabrano, a sledeća sednica nije zakazana.

Opozicija, koja je pokušala da spreči konstituisanje  Skupštine i obećavala da će, ako se ne ispoštuje današnji rok, Srbija ostati bez  parlamenta, pa će izbori morati da se ponove, sakupila je toliko malo građana, da nije, osim  što se pevalo, bilo nereda. Ipak su preduzete sve mere zaštite, policija  je bila u svim okolnim ulicama, ali veoma pristojna i tiha. Sve službe Skupštine položile su ispit dobrih organizatora. Na ulazu je svima izmerena temperatura, podeljene su maske i svi su dezinfikovani. Hol je za eventualne izjave popunjen  stolicama na distanci. Izjava nije bilo. Bilo je slikanja novih poslanika, selfija, skidanja obaveznih maski i srećnih osmeha. Bar desetak  poslanica u haljinama  primerenijim za bal nego za Skupštinu, me pitalo –  izvinite, gde je restoran? Taj restoran, koji naš predsednik reklamira i tvrdi da ima najjeftiniju hranu, danas nije radio.

 

Foto: Narodna skupština RS