Vulin u Novom Pazaru

Vulin u Novom Pazaru

06/07/2020 Off By BERB

Ranka Čičak

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je u Novom Pazaru uručio medicinsku opremu od 5000 pari rukavica, isto toliko maski i 1000 zaštitnih odela. Posle obilaska poljske vojne bolnice rekao je da je urađeno sve za lečenje građana Novog Pazara, Sjenice, Tutina i čitavog ovog kraja:

  • Ovde se nalazi i 40 pripadnika našeg vojnog saniteta iz Novog Sada, Niša, Kragujevca i Beograda. Zahvalan sam svim radnicima novopazarske bolnice na podršci. Vojska Srbije će nastaviti da brine o građanima Novog Pazara sve dok nadležne lokalne vlasti smatraju da je to potrebno.

Juče je počela da radi poljska bolnica sa 110 kreveta, U njoj je već 45 obolelih i osam na kiseoničkoj terapiji.

Koordinator Opšte bolnice Novi Pazar, dr Mirsad Đerlek rekao je Vulinu da je porast zaraženih virusom korone počeo pre deset dana:

  • Od predsednika države zatražio sam vojnu bolnicu. Samo sinoć je ovde došlo 100 zaraženih, Opšta bolnica je napunjena pa je ostatak smešten u poljsku. Narod veruje vojnim lekarima. Sinoć sam nekim građanima Sjenice ponudio da se smeste u hotelu, ali su odbili jer žele vojne lekare. To me je obradovalo jer narod veruje vojsci.

 

 

 

Foto: Ministarstvo odbrane