TV PINK: REM pokreće postupak protv Mitrovića

TV PINK: REM pokreće postupak protv Mitrovića

14/05/2020 Off By BERB

 

N1

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) odlučio je da pokrene postupak protiv vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića zbog scena ozoniranja krvi u programu uživo.

Jedan od novoizabranih članova REM Slobodan Cvejić rekao je da će se “dalji ishod” videti posle sazivanja redovne sednice, na koju, podseća, “mora da dođe i druga strana da se o tome izjasni”.

REM će posle toga raspravljati i doneti odluku, a Cvejić kaže da je “i ovim postignuto mnogo” i naglašava da će pokretanje postupka dobiti na značaju “tek ako bude izrečena mera protiv TV Pink”.

Cvejić je, zajedno sa članicom Saveta REM Juditom Popović, podržao građansku inicijativu za izmene i dopune Zakona o elektronskim medijima, koje predviđaju ograničavanje emitovanja rijaliti programa na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

U predlogu je naveden zahtev da se emitovanje rijalitija ograniči na termin od 23 časa do šest sati ujutru i tri sata tokom dana. Iako su i Cvejić i Popović podržali taj predlog, oni sami su podneli zahtev da vreme emitovanja bude samo u noćnom terminu, od 23 do 6 časova, jer kako navodi, nepotrebna su i ta tri sata tokom dana.

Nezavisno udruženje novinara Srbije najavilo je 22. aprila da će REM-u podneti prijavu protiv TV Pink zbog promocije nadrilekarstva i nepoštovanje odredbi Zakona o elektronskim medijma, kao i Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga.♦