SLUČAJ MARIJAN RISTIČEVIĆ: Podnete četiri krivičnen prijave

SLUČAJ MARIJAN RISTIČEVIĆ: Podnete četiri krivičnen prijave

12/05/2020 Off By BERB
RSE

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneta je krivična prijava protiv četiri osobe zbog incidenta ispred Skupštine Srbije 8. maja.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, za nasilničko ponašanje sumnjiče se B.O., Đ.M., Đ.D. i M.S., a krivična prijava je podneta nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) prikupilo potrebne podatke i obaveštenja.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović treći dan štrajkuje glađu ispred Skupštine Srbije sa zahtevom da tužilaštvo reaguje povodom “brutalnog prebijanja Marjana Rističevića”, za šta krivi lidera opozicionog pokreta Dveri Boška Obradovića i njegove pristalice.

U saopštenju tužilaštva se navodi da su osumnjičeni B.O., Đ.M., Đ.D. i M.S. bili među učesnicima okupljanja ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije, kada je “došlo do povređivanja poslanika Marijana Rističevića, nakon čega su grubo vređali i ugrozili sigurnost ministra zdravlja Vlade Republike Srbije, Zlatibora Lončara”.

Dodaje se da su tom prilikom “i drugi poslanici koji su ulazili u skupštinu takođe grubo vređani“.

“Tužilaštvo će, postupajući po krivičnoj prijavi, sprovesti dokazne radnje saslušanjem okrivljenih, ispitivanjem oštećenih i drugih svedoka ovog događaja u cilju utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja, krivice navedenih lica i donošenja odluke, a o čemu će javnost blagovremeno biti obaveštena”, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, ispred Skupštine Srbije 8. maja okupili su se Boško Obradović i pristalice pokreta Dveri. Oni su tada pokušali da spreče ulaz ministara i poslanika u parlament, a tom prilikom je fizički napadnut poslanik vladajuće koalicije Marjan Rističević.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović treći dan štrajkuje glađu ispred Skupštine Srbije sa zahtevom da tužilaštvo reaguje povodom ovog incidenta.

Na istom mestu štrajkuje glađu i Boško Obradović, ali sa zahtevom da se odlože izbori zakazani za 21. jun i da se održe razgovori vlasti i opozicije.♦