SKUPŠTINA SRBIJE: ŽUSTRA POLEMIKA VUČIĆA I STEFANOVIĆA

SKUPŠTINA SRBIJE: ŽUSTRA POLEMIKA VUČIĆA I STEFANOVIĆA

08/04/2015 Off By

 

STEFANOVIĆ JE TOKOM RASPRAVE NAVEO DA SE “PLAŠI” INVESTITORA ZATO ŠTO JE SLIČNE PROJEKTE NAJAVLJIVAO I U DRUGIM ZEMLJAMA, A NIJE ZAVRŠIO, PA JE TAKO POKAZAO SLIKE “LIBIJSKOG BEOGRADA NA VODI”, “KAIRA NA VODI”…

borislav

 

Ranka Čičak

 

POSLE četrnaest sati skupštinske rasprave o posebnom zakonu koji se odnosi na projekat Beograd na vodi, oštre reči razmenili su premijer Srbije Aleksandar Vučić i šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović. Odgovarajući Stefanoviću, Vučić se najpre osvrnuo na to što je šef demokrata prokomentarisao na temu o košenju trave. “Jedno deset dana trenirajte pa mi pokažite da ste naučili da kosite, biće veoma korisno za vas, ja ću brus da vam poklonim, da naučite da naoštrite kosu”, poručio mu je Vučić.
Komentarišući da postoji mogućnost od opasnosti da investitor napusti Srbiju, premijer je odgovorio da je ugovor u Kairu na 145 milijardi potpisan pre samo 12 dana: “Znam gde jesu završili, završili su najviše zgrade na svetu, da li će da završe ovde ili ne, videćemo, ali ćemo mi da radimo I borićemo se da se završi”, rekao je Vučić. Što se tiče estetske vrednosti, ja nisam takav esteta kao vi, poručio je on Stefanoviću i dodao da se umesto u estetske vrednosti razume u radna mesta.
A na Stefanovićevu konstataciju da se za sve pita, Vučić je odgovorio da se ne pita za mnoge stvari, ali da se mnogi pozivaju na njega I to zloupotrebljavaju.  Stefanović je tokom rasprave naveo da se “plaši” investitora zato što je slične projekte najavljivao i u drugim zemljama, a nije završio, pa je tako pokazao slike “Libijskog Beograda na vodi”, “Kaira na vodi”…”Ja ne tvrdim da su oni neozbiljni, ja samo izražavam bojazan koji građani Srbije iznose, pitaju zašto je ovo bilo neophodno, zašto nije urađeno na neki drugi način, zašto se možda krši zakon i ustav, zašto nije struka konsultovana…”, rekao je Stefanović. On je rekao da nema ništa protiv toga da se taj deo Beograda najzad očišti i “kako je premijer više puta naveo, da se pokosi trava”. Upitao je i zašto je to projekat od posebnog značaja za Srbiju.  “Zašto je to projekat od posebnog značaja za Srbiju, izgradnja hljade stanova, poslovnog prostora, šoping mola, da ne ulazim da li će da se ugrozi estetska vrednost grada Beograda I ponavljam, niko ne podržava da tamo ostane ruglo, to je zamena teza, pitamo zašto je to projekat od posebnog značaja, ne za ovog investitora već za građane Srbije”, upitao je Stefanović.
“Tri godine ste na vlasti, pitam vas lepo, uvaženi predsedniče vlade, pre nego što podnesete ostavku što mislim da morate da uradite, pa da se nakosite livada po Srbiji, a ja sam ih se nakosio mnogo više nego vi…”, odgovorio je Stefanović Vučiću.
Na polemiku se nadovezao i šef naprednjaka u skupštini Zoran Babić koji je kolegi iz DS “obećao” da će u Beogradu na vodi biti i prodavnica “Prade” aludirajući na to što je nedavno objavljeno da šef demokrata nosi cipele te marke.
“Na morate brinuti, obećavam da ćete moći cipele koje koštaju kao nečija cela plata da kupujete u sred Beograda i više neće morati da putujete”, rekao je Babić.
Stefanović je rekao da neće reagovati na poslanika sa “mesoterapijom”, dok mu je Vučić odgovorio da to o “mesoterapiji” govori više nego o Babiću i da je “odlično ako je to najbolja primedba koju ima na Beograd na vodi”. Šef demokrata u parlamentu je upitao i da li se građanima poručuje da se donosi “aleks specijalis” koji možda neće biti završen. <


SRBIJA

 

sinišaMALI: OČEKUJEM DA ŠTO PRE POČNE EKSPROPRIJACIJA

  ONO ŠTO JE NAJVAŽNIJE JE DA SU POSLANICI UVIDELI EKONOMSKI ZNAČAJ OVOG PROJEKTA, NE SAMO ZA BEOGRAD,

 

 

bgd na vodiSKUPŠTINA SRBIJE: TRADICIONALNI OTPOR PRATI I BEOGRAD NA VODI

ZA LEKS SPECIJALIS, KOJI SADA OMOGUĆUJE BRŽU IZGRADNJU BEOGRADA NA VODI, KAŽE DA JE ZNAČAJAN ZA CELU SRBIJU,

 

 

zoran-zivkovicZORAN ŽIVKOVIĆ: UMESTO LEKS SPECIJALISA – VRATITI ZAKON IZ 2003

ZORAN BABIĆ SNS: NJEGOV (ŽIVKOVIĆEV) MOTIV JE SAMO DA SPREČI RAD NA IZGRADNJI BEOGRADA. TREBA ZNATI DA ZAKON

 

 

skuinspekcijeSKUPŠTINA SRBIJE: POPRAVKA RADA INSPEKCIJSKIH SLUŽBI

NOVITET JE DA INSPEKCIJA IMA UTICAJ I NA NEREGISTROVANE OBJEKTE I DA, AKO OTKRIJE NEREGISTROVANE KOJI NISU U