KORONAVIRUS: U Srbiji još pet preminulih!

KORONAVIRUS: U Srbiji još pet preminulih!

01/04/2020 Off By BERB

Prema poslednjim podacima u Srbiji je zabeleženo još pet smrtnih slučajeva, a ukupan broj za sada preminulih je 28.

Jedan od preminulih je i državni sekretar u Ministarstvu životne sredine Branislav Blažić.

U poslednjih 24 sata u Srbiji je potvrđena još 160 slučajeva čime je ukupan broj obolelih porastao na 1.060. Od poslednjeg izveštaja, do 15 časova danas testirani su uzorci 810 osoba, od kojih je 160 pozitivno i 650 negativno na korona virus.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 4.371 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Zamenik direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčevcih izjavila je da nijedan grad u Srbiji neće biti poštećen širenja zaraze novim virusom korona ukoliko građani ne smanje cirkulaciju i komunikaciju.

Na pitanje novinara na konferenciji za medije, da li su potvrđena nova žarišta u Srbiji, Kisićeva je rekla da trenuno nema podatke koliko je gradova sa najvećim brojem zaraženih, ali da oni jesu dobar pokazatelj gde bi mere u sprečavanju širenja infekcije trebalo povećati.

Na konferenciji za medije oitvršeno je da je Beograđanin V. P. (34) uhapšen zbog sumnje da je u utorak na Tviteru objavio lažnu vest kako će od večeras biti uveden policijski čas od 24 sata.

Na teret mu se stavlja krivično delo širenje panike i nereda, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Ova lažna objava je uznemirila građane Srbije, ali je u toku večeri demantovana iz zvaničnih državnih organa.

“U Narodnog fronta sedam radnika ima pozitivan nalaz, a blizu 30 radnika jeste imalo neke simptome i svi su izdvojeni i svi su testirani, Problema imamo,” rekao je Kon.

Vlada Srbije donela je danas nove mere u vezi sa sprečavanjem širenja virusa Covid 19. saloni, fitnes klubovi, teretane.

Doneta je

i odluka o zatvaranju svih kladionica, kockarnica i automat klubova i oni od danas svoju delatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem, navodi se u saopštenju iz Vlade.

Vlada je odlučila i da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljnjeg budu spuštene na pola koplja.♦