ZORANA MIHAJLOVIĆ: DA POŽELIMO DA SE VOZIMO ŽELEZNICOM

ZORANA MIHAJLOVIĆ: DA POŽELIMO DA SE VOZIMO ŽELEZNICOM

06/04/2015 Off By

 

MIHAJLOVICEVÁ JE ISTAKLA DA SU RADOVI NA TOJ PRUZI, DUŽINE 18,5 KILOMETARA, OTVORENI ČAK PET MESECI PRE ROKA, PODSETIVŠI DA JE RUSKI KREDIT KOJI JE U PRETHODNOM PERIODU “STAJAO”, DANAS POKRENUT I MNOGO SE BRŽE REALIZUJE. “ROK ZA ZAVRŠETAK RADOVA NA OVOJ DEONICI JE 128 DANA I OČEKUJEM DA BUDE ISPOŠTOVAN”

zeleznica

 

Prerss služba Ministarstva

 

POTPREDSEDNICA Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dr Zorana Mihajlović otvorila je danas radove na rekonstrukciji i modernizaciji deonice Koridora 10 Sopot Kosmajski – Kovačevac, koja se finansira ruskim kreditom, i najavila da će se brzina na toj pruzi sa sadašnjih 30 povećati na 100 do 120 kilometara na sat.
Mihajlovicevá je istakla da su radovi na toj pruzi, dužine 18,5 kilometara, otvoreni čak pet meseci pre roka, podsetivši da je ruski kredit koji je u prethodnom periodu “stajao”, danas pokrenut i mnogo se brže realizuje. “Rok za završetak radova na ovoj deonici je 128 dana i očekujem da bude ispoštovan”, poručila je Mihajlović.
Ona je poručila da je krajnje vreme da ”poželimo da se vozimo železnicom, umesto da stalno govorimo kako vozovi na srpkim prugama idu sporo”. Poručila je i da je cilj Vlade da što više domaćih firmi učestvuje u tim projektima, kao što je to slučaj sa “Energoprojektom” koji je podizvođač radova na pruzi Sopot Kosmajski – Kovačevac.
Najavila je i da će u poslednjem kvartalu ove godine početi rekonstrukcija barske pruge kroz Srbiju, koja će se takođe finansirati ruskim kreditom.
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin je rekao da je direktor “Ruskih železnica“ Vladimir Jakunjin ranije dolazio u Srbiju zbog poteškoća u realizaciji ruskog kredita i naglasio da se ugovori sada ispunjavaju i pre roka.
Generalni direktor “Železnica Srbije” Miroslav Stojčić podsetio je da se radovi na tri deonice koji se finansiraju ruskim kreditom odvijaju po planu, po predviđenim projektima i da postoje izgledi da budu završeni i pre roka.
Stojčić je dodao da će sledeća deonica koja će se realizovati iz ruskog kredita biti Mala Krsna – Velika Plana. Rekonstrukcija na toj prugi će početi 15 do 20 dana nakon završetka deonice kod Sopota, dok će radovi na tri preostale deonice na jugu Srbije krenuti naredne godine.
Direktor “RŽD Internešnal” Sergej Pavlov zahvalio je Vladi Srbije na tome što pridaje veliku pažnju projektima na železnici, a posebno potpredsedniku Vlade i resornom ministru, koja aktivno učestvuje u svakoj fazi realizacije ruskog kredita.
Sopot-Kovačevac je, posle pruge Beograd-Pančevo i Ruma-Golubinci treća deonica na kojoj je kompanija Ruskih državnih železnica “RŽD Internešnal” započela radove u Srbiji.
Ukupna vrednost radova na sve tri takozvane “severne“ deonice na Koridoru 10, čija je duža 68,5 kilometara (Ruma-Golubinci, Sopot Kosmajski-Kovačevac i Mala Krsna-Velika Plana) iznosi 48,7 miliona dolara.<


EKONOMIJA

partnerOD 23. DO 26. JUNA SEDMI MEĐUNARODNI SAJAM NAORUŽANJA I VOJNE OPREME PARTNER 2015

SAJAM PARTNER ORGANIZUJE SE SVAKE DRUGE GODINE. PRETPROŠLE GODINE UČESTVOVALA SU 93 IZLAGAČA IZ SRBIJE, DANSKE, AUSTRIJE, NEMAČKE,

 

avucic303VUČIĆ PRIMIO OD AMBASADORA JAPANA KLJUČEVE OD 150 AUTOMOBILA

VUČIĆ: OČIGLEDNO JE DA MOJ GOVOR 24. POVODOM GODIŠNJICE BOMBARDOVANJA NIJE NAIŠAO NA OPŠTE SIMPATIJE U SVETU. ALI,

 

 

zorana303ZORANA MIHAJLOVIĆ: KONAČAN DOGOVOR O LETOVIMA ZA SAD DO KRAJA GODINE

TRENUTNO BI TREBALO DA PROĐEMO ODREĐENE PROCEDURE I OČEKUJEM DA ĆEMO DO KRAJA GODINE IMATI DOGOVOR OKO LETOVA

 

 

ALEKSANDAR VUCICALEKSANDAR VUČIĆ NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI POSLOVNI LJUDI IZ VIŠE OD ŠEST DRŽAVA

ŽELIMO SARADNJU SA SVIMA. ŽELIMO DA RAZGOVARAMO O SARADNJI GRAĐEVINSKE INDUSTRIJE, AUTO INDUSTRIJE. ZATO NAM TREBA VIŠI STEPEN