BEN HODŽIS: Povlačenje Kfora sa Kosova – greška

BEN HODŽIS: Povlačenje Kfora sa Kosova – greška

11/03/2020 Off By BERB

 

Američki general Ben Hodžis ocenio je da bi povlačenje snaga Kfora sa Kosova bila greška koja bi narušila stabilnost u regionu.

General je na svom Tvitet nalogu napisao da bi povlačenje američkih snaga sa Kosova pre primene sporazuma bila loša odluka.

On je tako reagovao na izjavu sina američkog predsednika Donalda Trampa koji je podržao ideju američkog senatora Dejvida Perdjua da bi SAD trebalo da preispitaju svoje prisustvo na Kosovu.

Sin američkog predsednika Donalda Trampa napisao je na Tvitetu da na Kosovu trenutno ima 650 američkih vojnika i da je vreme da se vrate kući.

Prethodno je senator Dejvid Perdju rekao da američke trupe više od dve decenije pomažu u održavanju mira između Kosova i Srbije.

“Više od dve decenije američke snage pomažu u održavanju mira između Kosova i Srbije. Sada, sa istorijskim napretkom, Kosovo mora da uradi svoj deo i ukine sve carine nametnute Srbiji. Ako Kosovo nije potpuno posvećeno miru, tada bi SAD trebalo da preispitaju svoje prisustvo tamo”, napisao je Perdju na Tviteru.♦