Vučić posle povratka iz SAD: Srbija neće naseljavati migrante

Vučić posle povratka iz SAD: Srbija neće naseljavati migrante

04/03/2020 Off By BERB

Pre nego što je raspisao izbore za 26 april, predsednik Aleksandar Vučić održao je konferenciju za novinare. Prisustvovalo je više redakcija nego ikada do sada.

Na žalost, mikrofon za pitanja dobile su samo one redakcije koje uvek dobijaju. Da nevolja bude veća, te redakcije , osim PINKA i B92, kod Predsednika šalju neuke pripravnike.

Ipak, danas smo čuli jednu ključnu novost – u odnosu na migrante, koje danas opozicija koristi kao temu za obaranje vlasti: naše će se rukovodstvo ponašati odgovorno i štititi će naš narod, pa makar zapad tražio suprotno.

Ovim je Vučić zatvorio usta svima koji tvrde da je zemlju prodao i naplatio prijem imigranata. O tome da su već, navodno, izabrani neki krajevi istočne Srbije za naseljavanje došljaka. Negirao je i tvrdnje opozicije da je sa Amerikancima razgovarao o predaji Kosova i da je plan već napravljen:
– Ne, o tome nije bilo ni reči. Da jeste, rekao bih vam to, jer ja od mog naroda ništa ne krijem.U Berlinu me očekuju razgovori s Angelom Merkel, pa ću i njoj ponoviti moj stav, da od pregovora sa Prištinom nema ništa, sve dok potpuno ne ukine takse.

Našim ratobornim ljudima, koji zagovaraju rat s Prištinom, Vučić poručuje da nema nameru da učestvuje u uništenju svoje zemlje. I o koroni virusu razgovaralo se s više o predostrožnosti nego na prošloj KZN :
– Strah od korone pravi probleme u ekonimiji. Mi se nalazimo na sredini lanca trgovine istoka i zapada. Zapad izbegava kupovinu na istoku i pitanje je kada ćemo osetiti posledice toga.
Predsednik je ponovio koliko su opasne neodgovorne izjave o državnom udaru:
– Ponašaju se kao deca. Posle prikazivanja serije o Apisu, klinci su izleteli na ulice da imitiraju ponašanje Crne ruke. A nemaju pojma o čemu se radi.

Na pitanje kakvu predizbornu kampanju očekuje, predsednik je odgovorio da će biti povišenih tonova i zaključio: Sve ćemo primiti mirno. ♦