Humanitarne akcije: CG Foods Europe iz Rume -donator Crvenog krsta Srbije

Humanitarne akcije: CG Foods Europe iz Rume -donator Crvenog krsta Srbije

21/02/2020 Off By BERB

 


Saradnja Crvenog krsta Srbije i Kompanije CG Foods Europe, po ugovoru, odnosi se na period od šest meseci, i za to vreme je kompanija donirala gotovo tri tone svojih proizvoda


Kompanija CG Foods Europe iz Rume , koja posluje u okviru grupacije CG Corp Global iz Nepala, novi je donator Crvenog krsta Srbije.

Sporazum o tome potpisan je u septembru prošle godine a juče smo u Svilajncu prisustvovali poslednjoj isporuci Wai Wai nudli za pedesetak socijalno ugroženih porodica.

Saradnja Crvenog krsta Srbije i Kompanije CG Foods Europe, po ugovoru, odnosi se na period od šest meseci, i za to vreme je kompanija donirala gotovo tri tone svojih proizvoda: hrane za žene, decu, starija lica i druge najugroženije korisnike humanitarnih programa Crvenog krsta Srbije.

Na ovaj način biće obezbeđeno gotovo 40.000 obroka koje će distribuirati Crveni krst Srbije.

Kompanija CG Corp Global iz Nepala posluje u preko 30 zemalja sveta, sa preko 10.000 zaposlenih. Iako je prisutna u mnogim oblastima biznisa kompanija već 25 godina sprovodi čitav niz društveno odgovornih aktivnosti, kroz „Čodri Fondaciju“. Neki od najznačajnijih projekata, koji su realizovani kroz ovu fondaciju su i: izgradnja 40 škola i preko 2500 domova, za ugrožene u Nepalu.♦