Beograd: Otvoren Sajam turizma

Beograd: Otvoren Sajam turizma

20/02/2020 Off By BERB

 


Predsednik Vučić je sa šefom delegacije EU u Srbiji, Semom Fabricijem i zamenicom ambasadora Nemačke, Doroteom Gizelman, obeležio početak projekta EU za kulturno nasleđe i turizam


Ministar Rasim Ljajić otvorio je danas 42. Sajam turizma i najavio nova ulagaja u ovu, sve važniju privrednu granu.

Zemlja partner je Egipat, a prvi put su u Beogradu Šri Lanka, Kenija i Slovačka. Svoju turističku ponudu izložilo je skoro 1.000 izlagača iz 40 zemalja sa popustima do 50 posto.

Predsednik Vučić je sa šefom delegacije EU u Srbiji, Semom Fabricijem i zamenicom ambasadora Nemačke, Doroteom Gizelman, obeležio početak projekta EU za kulturno nasleđe i turizam. Zahvalio je Evropi na 16 ipo miliona evra koji će se uložiti na uredjivanje Dunava. Sem Fabrici je rekao da je srećan što je ovim novcem EU pomogla Srbiji i da je kulturno nasleđe naše zemlje jedinstveno usvetu:
-Nadam se da če ovaj projekat pomoći da Srbiju smestimo na svetsku kulturnu mapu turizma.

Dorotea Gizelman pohvalila se da je posetila sve turističke destinacije na Dunavu i oduševljena je njima.
Ministar Ljajić rekao je da smo prošle godine imali 3 ipo miliona turista i 10 miliona noćenja. Dogodine će bit bolje. Jedino sto može da nam poremeti turističke planove je korona virus iz Kine. Rukovodioci Beogradskog sajma očekuje da će Sajam turizma posetiti oko 70.000 ljudi.

Paralelno sa Sajmom turizma održavaju se i Sajam vina, Sajam opreme za ugostiteljstv i Sajam suvenira.♦