Poseta Aleksandra Vučića: Posle 1926 renovira se Kliniku za zarazne i tropske bolesti!

Poseta Aleksandra Vučića: Posle 1926 renovira se Kliniku za zarazne i tropske bolesti!

19/02/2020 Off By BERB

 


Za lečenje dece i obolelih od retkih bolesti danas izdvajamo desetostruko više nego pre 2012. godine, pohvalio se Vučić


Predsednik Aleksandar Vučić obišao je jutros radove na rekonstrukciji Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije. Ova Klinika nije renovirana od 1926 godine, kada je podignuta.Do kraja sledeće godine ona će zasijati, kako je rekao Predsednik – punim sjajem i biti će najmodernije opremljena:

-Idemo i u rušenje i u izgradnju nove tri zgrade oko nje i trošimo 5 miliona evra samo u građevinske radove.To je ogroman novac za infektivnu kliniku. Primićemo još desetak novih lekara i 20 medicinskih sestara. Ova klinika, koja je bila ruglo, postaje jedna od najmodernijih u regionu. Danas jednu petinu budžeta dajemo na zdravstvo. Za lečenje dece i obolelih od retkih bolesti danas izdvajamo desetostruko više nego pre 2012. godine.

Novinare su najviše zanimale spekulacije oko kadrovskih promena u SNS i u državnom rukovodstvu. Rekao je da želi nove ljude u partiji, kako bi stranka dobila novu energiju, jer ona donosi odluke da bi osigurala napredak zemlje, a ne da se dopadne drugima. Ta je stranka imala težak zadatak oko sprovođenja finansijske konsolidacije. Ipak, potrebno je da se ona obnovi:

-Ima ljudi čijim radom nisam nezadovoljan, ali primećujem manje energije. Zato će na listama SNS bit mnogo novih ljudi.

O seriji “Vladalac” koje u protekle 2 večeri emitovala TV N1, kaže da su sve finansirali i organizovali Đilas, Šolak i Mišković u okviru predizborne kampanje, jer je ovim udruženim tajkunima jedini cilj da se vrate na vlast:

-Ali, neću dozvoliti da tajkunska banda s lakoćom zgazi pristojnu Srbiju.

Prilog Boška Obradovića na temu migranata komentariše podatkom da Srbija s migrantima nema problema. Vučić je ponovio da mu nije namera da se meša u unutrašnja pitanja BiH:

-Nije moj posao da obuzdavam srpskog člana Predsedništa BiH, Milorada Dodika, kako to traže iz Sarajeva, a istovremeno me optužuju da se mešam u njihova unutrašnja pitanja.

TV Al Džazira je pitala da li je istinita izjava bivšeg radnika Gradske ćistoće Bogosava Nešovića, da se u ovoj firmi prisilno sakupljaju glasovi za SNS.

Odmah se umešao pomoćnik gradonačelnika, Goran Vesić tvrdnjom da se radi o čoveku koji je ulovljen u falsifikovanju diplome i krađi goriva i bio pred otkazom kada je ovo izjavio.

Vučić je zakjučio da to nije pitanje za predsednika države, već za istražne organe. Na moje pitanje da li su njegova deca nesrećna i kako podnose svakodnevne napade na njih, predsednik je odgovorio da on ne smatra da su mu deca nesrećna:
– Milica je već odrasla devojka, uskoro punoletna i veoma stabilna. Danilo je punoletan i ponosim se što odgovorno radi za svoju platu od 500 evra. Samo mali Vukan još ništa ne shvata, a pošto me retko viđa kod kuće, ljubi televizor kada me vidi.♦