Skupština Srbije: Radikali traže smenu ministra Lončara

Skupština Srbije: Radikali traže smenu ministra Lončara

18/02/2020 Off By BERB

 


Marijan Rističević: Postoje indicije da se zadruge finansiraju suprotno zaključku Vlade. Prave zadruge ne dobijaju pomoć, a osnivaju se fiktivne zadruge od članova koji nisu meštani sela


Radikali su danas za žrtvu svojih napada umesto Zorane Mihajlović izabrali ministra zdravlja, Zlatibora Lončara. Aleksandar Šešelj je rekao da je Lončar teško kompromitovan, da je bio povezan sa kriminalcima i da mu je nadimak – “Doktor smrt”:

-Vučić je više puta rekao da ne zna gde odlazi 25 posto sredstava odvojenih za zdravstvo. Za Klinički centar u Nišu plaćeno je milion evra više od planiranog, a ne zna se gde je taj novac otišao.
Šešelj zamera Lončaru i za nedavnu aferu oko izjave da gleda da u Ministarstvu zdravlja nema Crnogoraca:
– Dakle, treba smeniti Lončara, a Vlada mora promeniti retoriku prema Crnoj Gori, koju upotrebljavaju pojedini ministri.

Marijan Ristićević optužio je ministra Krkobabića za finansijske mućke.

Ristićević traži od Krkobabića da mu dostavi spisak zadruga u Srbiji:
Ovo je četvrti put da postavljam to pitanje. Insistiram da mi se kaže koje su zadruge dobile sredstva države. Koji su njihovi matični brojevi, sedišta i koliko su novca dobile? Postoje indicije da se zadruge finansiraju suprotno zaključku Vlade. Prave zadruge ne dobijaju pomoć, a osnivaju se fiktivne zadruge od članova koji nisu meštani sela gde su one formirane i tim se zadrugama daju milioni.

Kako zaštititi predsednika Vučića

Više poslanika trašilo je odgovornost za Sibina Vukadinovića i Boška Obradovića, zbog tvita kojim je Sibinović povredio Vučićevu ćerku. Aleksandar Marković jutito je reagovao i na dokumentarni film “Vladalac”, čiji je prvi deo sinoć objavila tv N1 i najavila drugi deo za večeras:

-Reč je o najprimitivnijoj propagandi koja širi isključivo mržnju prema Vučiću i SNS. Hoće li REM reagovati na ovu besprizornu hajku na predsednika ? Novinar u pokušaju, Slaviša Lekić, koji se potpisuje kao autor ovog propagandnog smeća, okupio je sve tradicionalne mrzitelje Aleksandra Vučića.Tu je i onaj Gavrilović koji govori da samo neobrazovani, nepismeni i glupi glasaju za Vučića i SNS. Tu je i Trebječanin, psihijatar u pokušaju i još gomila isfrustriranih likova koji jedino što znaju , je da šire mržnju prema Vučiću, rekao je Aleksandar Martinović.♦