Poseta: Sergej Šojgu gost Vojske Srbije

Poseta: Sergej Šojgu gost Vojske Srbije

17/02/2020 Off By BERB

 


Ministri Vulin i Šojgu održali su sastanak sa delegacijama ministarstava odbrane Srbije i Rusije, i obišli izložbu „Odbrana 78“ u Muzeju grada Beograda


Ispred Palate „Srbija“ ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin dočekao je danas, uz najviše državne i vojne počasti, ministra odbrane Ruske Federacije generala armije Sergeja Šojgua, .

Ceremoniji svečanog dočeka, uz svečani stroj Garde Vojske Srbije i državne himne koje je intonirao Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije, prisustvovale su delegacije ministarstava odbrane Srbije i Ruske Federacije.



Ministri Vulin i Šojgu održali su sastanak sa delegacijama ministarstava odbrane Srbije i Rusije, i obišli izložbu „Odbrana 78“ u Muzeju grada Beograda. Ministar odbrane Rusije proglašen je i za počasnog doktora Univerziteta odbrane Vojske Srbije.

Ministri odbrane zajedno su na Novom groblju položiti vence na Spomen obeležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, a zatimsu položiti kapsulu u spomen ploču „Večne vatre“.

Današnja poseta je deveti susret ministara Vulina i Šojgua od imenovanja Aleksandra Vulina za ministra odbrane Srbije.♦