BItef teatar: Priprema se predstava “Kretanje”

BItef teatar: Priprema se predstava “Kretanje”

17/02/2020 Off By BERB

 


U predstavi igraju Aleksandar Đinđić, Ana Mandić, Jelena Ilić , Milica Stefanović i Pavle Mensur


U Bitef teatru su u toku probe za imerzivnu predstavu “Kretanje”, u režiji Jovane Tomić, a po tekstu Dimitrija Kokanova.

Krećući se kroz različite prostore Bitef teatra , ova imerzivna predstava omogućava publici da uroni u šest različitih svetova, gde ljudi i prostori – kao što su na primer fabrika i bašta – pričaju intimne monologe o usamljenosti. Upotrebom govora ali i savremenog plesa, šest različitih priča u šest različitih, intimnih prostora, pruža doživljaj ekskluzivnosti i uzbudljive taktilnosti za publiku, zahvaljujući blizini izvođača, plesača i glumaca, interaktivnosti, malom broju publike (sedam u jednom prostoru, ukupno trideset pet) i aktivaciji čula dodira, mirisa itd.

Sadržajno ali i celokupnom formom izvedbe, iniciraće se kolektivno kretanje, kao impuls za izlazak iz komfort zone. Glumci ce svojim monolozima u formi ispovesti problematizovati ekskluzivnost imanja vremena i prostora da se suočis sa problemima koji te muče, da o njima progovoriš i da ih proživiš.


Jovana Tomić


U autorskm timu predstave su i dramaturg Olga Dimitrijević, scenograf Jasmina Holbus, Kostimograf Selena Orb, kompozitor Luka Mejdžor, dizajner svetla Izvanredni Bob i organizator Aleksandar Bradić.

U predstavi igraju Aleksandar Đinđić, Ana Mandić, Jelena Ilić , Milica Stefanović i Pavle Mensur.

Publika će pretstavu videti 2. i 3. marta.

Rediteljka Jovana Tomić rođena je u Beogradu 1990. godine. Osnovne diplomske i master studije završila je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na odseku pozorišne i radio režije u klasi Alise Stojanović. Režirala je predstave “Gospodin Biderman i piromani” (Atelje 212), “Kabare Nušić” (Pozorište Zoran Radmilović, Zaječar), “Lolita” (Madlenianum), “Bosonogi u parku” (Narodno pozorište Subotica),

Dobitnica je prve nagrade Radio Beograda 2 na konkursu „Neda Depolo“ za radio-dramu.♦